ДПС Херцег Нови: Надлежни да санирају вaловиту дионицу магистрале  

Из Општинског одбра ДПС-а упутили су саопштење које преносимо интегрално:

На главној саобраћајници у Херцег Новом – магистрали постоји много мјеста на којима је потребна интервенција.

Често су оштећења коловоза узрокована клизањем терена, што ствара вишеструку опасност.

Једно од таквих оштећења, узроковано клизиштем, је и изнад гробља цркве Светога Спаса на Топлој. Озбиљан проблем захтјева и озбиљну интервенцију у санацији терена те је тако, према неким информацијама ова износила око милион еура.

Више пута пролонгиран крај завршетка радова је ипак дошао пред туристичку сезону и чинило се да је један велики проблем ријешен.

Међутим, да ли због журбе да се посао заврши у року или због недостатка одговарајућег надзора, завршни слој магистралног пута на овој дионици у коначном је испао валовит.

Сви који користе ову саобраћајницу, било локално становништво, гости или само транзитни туристи, не могу да не осјете неквалитетно одрађени посао.

Поред тога, очигледно није ријешено на адекватан начин питање атмосферских вода, што највише осјећају становници у кућама које су непосредно поред пута. Дубоко вјерујемо да се квалитет шиповања и санације терена није из истих разлога одрадио неквалитетно и да је макар тај, основни посао, изведен на одговарајући начин.

Поједини грађани са нижим возилима и возачи мотора, највише негодују јер их највише и погађају неравнине.

Надамо се да су овај проблем уочиле и надлежне службе Општине Херцег Нови, те да ће предузети одговарајуће мјере како би се у коначном ова дионица магистрале довела на ниво који је потребан.

Искрено се надамо и да нећемо чекати да се то питање ријеши, заједно са прославом вишегодишњег “ускорог отварања” бензинске станице која је у непосредној близини – наведено је у саопштењу Општинског одбора ДПС-а.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here