ДПС Херцег Нови: Коалициона власт одговорна за мањак гостију

Саопштење за јавност упутили су из ОО ДПС Херцег Нови.

-Љетња туристичка сезона у Херцег Новом је дефинитивно испод најављених очекивања. Гостију је мање на плажама, угоститељским објектима, приватном смјештају. Није помогло ни свечано отварање љетње туристичке сезоне 11.06, ни промашени музички фестивал.

Нијесу помогла ни безбројна путовања делегација коалиционе власти под изговором промоције новског туризма ни за то утрошена позамашна средства. Умјесто да на најављеној Скупштини општине Херцег Нови за 25.07. Туристичка организација упозна одборнике са разлозима лоше посјете или појасни своју рачуницу по којој има 5% више туриста у односу на 2019. годину, она нуди измјене Одлуке о боравишној такси.

Измјене ове Одлуке, наводно, прецизирају нејасне законске одредбе, а суштински повећавају намет ове таксе на све осим супружника и дјеце. Очигледно да се желе наметнути додатна средства туристичкој организацији, јер само она има користи од тога без обзира што се правила никада не мјењају усред игре.

Одборници у Скупштини општине Херцег Нови ове године, као никада до сада, нијесу имали прилику да се упознају са припремама туристичке сезоне. То право су за себе задржали коалициони партнери који врше власт у Херцег Новом, па је и одговорност за лошу туристичку сезону искључиво и једино њихова.

Одборници ДПС-а ће тражити да се Одлука о измјенама Одлуке о боравишној такси не уврсти у дневни ред Скупштине општине Херцег Нови. Разлози су више него принципијелне природе. Мијењати ову одлуку у августу је непримјерено и некоректно.

А коалиција на власти у Херцег Новом, уз све своје коалиционе проблеме, требало би да ипак буде макар мало објективна и призна да је направила низ грешака у промоцији и припреми туристичке сезоне. Кажу “ко призна пола му се прашта”. Али има и “ко не призна да му се све прашта”.

Коалиционој власти у Херцег Новом грађани овакве промашаје не смију ни да забораве ни да праштају, наведено је у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here