ДПС Херцег Нови: Кад се мирис у Мељине врати – по други пут

ОО ДПС-а Херцег Нови огласио се саопштењем за јавност, које у цјелости преносимо.

Сезону смо испратили једном десетодневном рестрикцијом воде и осигурали да нам се гости не задрже након 3. септембра. По систему – шта су се сјетили да љетују у септембру?! По истеку рестрикција, могли смо мирне душе свирати крај и подвући рачуне.

Ипак, локална власт је (позната по свом свечарском духу), одлучила да приреди и мали, скромни дочек поновног успостављања водноснабдјевања. Тако је умјесто предвидивог транспарента „Добро дошла водо у Херцег Нови“, на Ториону на Подима окачен симболичан натпис „Кад се војска на Косово врати“. Како од дана постављања транспарента до данас нијесмо успјели да уочимо да се било ко упутио ка Косову, можемо само закључити да је натпис коришћен за неке раније прилике, а сада искориштен за потребе дочека воде, јер је био „први с руке“.

Ипак, не можемо се отети утиску да је локација за транспарент некако неспретно одабрана. Тик изнад Мељина и спорног колектора због кога је ову сезону обиљежио неиздржив, али упечатљив „мирис“ канализације пуном дужином Мељина, али и у насељима прије и послије.

Директор Зарић је посвећено „пријетио“ да је рјешење на помолу. А кад ће – не знамо. Ако му је циљ био да Мељинама остави аутентичан печат, то је урадио успјешно и непогрјешиво. И мјештани и туристи и пролазници у транзиту су сигурно запамтили Мељине.

Избјегавамо непријатна питања, па нећемо питати када је и колико постављача транспарента пошло ка Косову. Нисмо расположени да се бавимо хушкачком идеологијом. Само бисмо цијенили да нам неко потврди да је транспарент окачен за потребе прославе повратка воде, након рестрикције којом смо протјерали послиједње туристе. Као што у локалима почну да гасе свијетло да сугеришу да је вријеме за одлазак.

Уколико је транспарент окачен као дио скромне прославе, у кругу породице, онда само користимо прилику да препоручимо да га измјесте негдје гдје му мање смрди. Тешко је нама који пролазимо, а како је тек кад је стално везан за једно мјесто.

У крајњем, нијесмо изненађени – потпуна пасивност у рјешавању проблема неиздрживог смрада, рестрикција воде, саобраћајни колапси, па све то „умирено“ једном заставом, заиста јесте стил рада и једино што наша локална власт зна да уради.

Општински одбор ДПС Херцег Нови

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here