ДПС Херцег Нови: Институт Игало препуштен сам себи

Као што смо и најавили, Општински одбор ДПС Херцег Нови је 23.02.2023. године предао иницијативу за сазивање ванредне сједнице Скупштине општине Херцег Нови са једном тачком дневног реда: Институт „Др Симо Милошевић“ Игало АД – стање, проблеми и перспектива.

Предсједник Скупштине општине Херцег Нови господин Иван Отовић је, схватајући сву озбиљност ситуације у Институту „Др Симо Милошевић“ Игало, хитно сазвао колегијум предсједника Скупштине за 24.02.2023. године.

Очекивали смо да ће колеге из одборничких клубова који сачињавају Скупштину општине Херцег Нови подржати нашу иницијативу и својом сагласношћу омогућити да се стекну услови за одржавање ванредне сједнице Скупштине са предложеном тачком дневног реда.

Међутим, нијесу се остварила наша очекивања и предсједници клубова партија које чине већину у локалном парламенту одбили су да подрже нашу иницијативу.

Сматрамо да је на овај начин послата лоша порука која одражава незаинтересованост владајуће коалиције у Херцег Новом за стање и судбину Института Игало и његових запослених.

Општински одбор ДПС Херцег Нови је у оваквом односу снага немоћан да на било који начин утиче у исказивању подршке Институту Игало и да се донесу одлуке које би омогућиле нормално функционисање овог привредног субјекта и исплате зараде запосленима у њему, саопштено је из Општинског одбора ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here