ДПС Херцег Нови: Догодине у Требињу

Поводом договора Општине Херцег Нови и Требиња, да ПВК Јадран утакмице ЛЕН Лиге шампиона игра на базену у овом граду, из Општинског одбoра ДПС-а упутили су саопштење за јавност.

– Беспризорна девастација изворне традиције и имиџа Херцег Новог узела је маха по свим нивоима. Не претјерано оригинално, Новом су најприје деформисали културни профил. Затим су својим незнањем и небригом запустили његову инфраструктуру, туристички потенцијал препустили сам себи и коначно стигли до спорта.

До јуче смо мислили да је предлог Драгана Марковића Палме да се Празник мимозе помјери за август најлуђи икада изречен. Ипак, показало се да је тај одани партнер и савјетник локалне власти у Новом, заправо визионар. Да су га пустили можда би предвидио измјештање ПВК Јадран Херцег Нови у Требиње.

Јадран и његова традиција, више него саме титуле које су круна преданог рада и талента генерација, тичу се Новљана и Новог. Јадран није само спортско друштво, већ питање градског угледа и својеврсни симбол. За Новљане је Јадран више од клуба у ком су стасавале и развијале се генерације пливача, ватерполиста, њихових тренера и бројних људи посвећених томе да до данашњег дана овај клуб буде значајан елемент херцегновске историје.

Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић и предсједник ВК Јадран, Боро Лучић одржали су конференцију у Требињу поводом њихове брилијантне идеје да Јадран током Лиге Шампиона постане домаћин управо – у Требињу.

Ова незапамћена срамота и понижење спорта, у толико је већа када увидимо да су џелати Јадрановог имена они којима је дат на повјерење, да то име сачувају и унаприједе!

Чиме би се неко стидио, они се поносе, дају у медије, промовишу своју иницијативу очекујући да ће наићи на разумијевање или чак подршку! Вјерујемо да су изненађени негодовањем Новљана, који ипак још нијесу у потпуности навикли на њихове хазардерске потезе. Извјесно, и даље успјевају да нас изненаде.

Остаје нам да се надамо да слична судбина не чека и друге манифестације које су чиниле Херцег Нови градом културе, мада му је тај имиџ битно угрожен. Надајмо се да неће и за Филмски фестивал, ХАПС, Празник мимозе бити – Догодине у Требињу – навдено је су саопштењу Општинског одбора ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here