ДПС Херцег Нови: Да ли ће и у новском парламенту бити употребе сузавца?

ОО ДПС Херцег Нови се огласио саопштењем које преносимо у цјелости.

-Самовоља, аутократија, апсурд, безакоње, само су неки епитети који могу описати локалну власт и Скупштину у Херцег Новом. На последњој сједници одборници су поставили одборничка питања сходно члану 48 Пословника о раду Скупштине Општине Херцег Нови на које до данас нијесу добили одговоре, чиме је прекршен члан 50 став први Пословника који врло јасно прецизира следеће: „Одговор на одборничко питање даје се одмах или на првој наредној сједници у писаној форми“.

Такође на посљедњој сједници тражили смо спецификације трошкова по спорним уговорима које је закључила Туристичка организација Херцег Нови, ни то нијесмо добили.

Данас је усвојен дневни ред због грађана Херцег Новог али ипак не можемо расправљати о Завршном рачуну буџета за 2023. годину на половини 2024. године. На дневном реду су и извјештаји предузећа које је основала Скупштина, такође за 2023. годину. Данас 30. маја 2024. године донијети закључак да је неки директор радио добро или лоше у 2023. години, апсурд! Политиканство и политичко слуганство на дјелу.

Драги Новљани близу 50 тачки дневног реда а нигдје припреме туристичке сезоне, 50 тачки дневног реда а у Туристичкој организацији хаос и финансијски колапс, 50 тачки дневног реда а молимо се да нам глобална инфлација спаси барем још једну туристичку сезону и реализацију буџета.

Можда смо у прошлости имали својих грешака, не треба бјежати од тога, ипак не може нико рећи да су хвалоспјеви на данашњем скупштинском засједању били реални, ово је можда и најгора власт коју је Херцег Нови икада имао.

Можда нисмо једини који виде овај јавашлук, можда осим грађана има још неко у локалном парламенту коме ово смета, можда се деси још нека ванредна сједница, можда… У ишчекивању новог засједања локалног парламента, можда буде и припрема туристичке сезоне прије септембра, можда…, наведено је у саопштењу ОО ДПС Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here