ДПС Херцег Нови: Афера у ТО Херцег Нови

Општински одбор Демократске партије социјалиста упутио је саопштење у којем се осврћу на недавни избор директора Туристичке организације и снимак са сједнице ИО ТО који је доспио у јавност.

-Посљедњих дана афера Туристичка организација Херцег Нови озбиљно је уздрмала како политичку сцену Херцег Новога тако и рад те организације. Наиме, аудио снимак дешавања прије и током сједнице Извршног одбора ТО Херцег Нови испливао је у јавност. На спорној сједници госпођа Виторовић изабрана је за нову директорицу Туристичке организације Херцег Нови са 4 гласа ЗА и 1 ПРОТИВ.

Како се може закључити све оно на шта смо упозоравали на Скупштинском пленуму и кроз јавне наступе дошло је на наплату локалној власти. Паушалан однос према савјетима и одборима, политичка ухљебљавања, довели су до тога да се не поштују основне процедуре, да се не уважавају мишљења струке те да се силом, супротно процедурама, постављају директори установа и предузећа.
Нестабилности, расулу, локалне власти свједочимо од избора у мају прошле године чему иде у прилог и чињеница да је непходно четири документа који ће гарантовати 25 или 27 одборника већине. Такође наведеном у прилог иде и чињеница да се Скупштине нијесу сазивале мјесецима у граду у којем једино предсједник Општине није у в.д. стању, бар за сада.

Како смо могли прочитати неки су се „ријешили биједе“, а ми поручујемо грађанима да се са оваквом, крњом, власти Херцег Нови није ријешио биједе, и то је оно о чему су најприје требали мислити чланови Извршног одбора ТО Херцег Нови. Ставивши личне и партијске интересе испред Херцег Новог и Туристичке организације послали су јасну поруку грађанима.

Нажалост, узалудно смо упозоравали да би формирањем нестручних одбора и савјета могло доћи управо до оваквих ситуација. Да подсјетимо, наши одборници напуштали су сједнице СО Херцег Нови из разлога недостављања радних биографија кандидата за радна тијела јавних установа и предузећа. Сада је јавности у потпуности јасно и зашто.

Одбори и савјети су нестручни, непрофесионални и често спремни прекршити Закон, па барем у случају ТО Херцег Нови сматрамо да су се стекли сви услови да надлежни органи на основу евидентних доказа предузму радње из оквира својих обавеза, наведено је у саопштењу ОО ДПС ХН.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here