ДОО Чистоћа: Апел да се возила не паркирају поред контејнера

Запослени у предузећу Чистоћа интензивирали су активности на одржавању јавних површина, сакупљању и депоновању отпада.

Због непрописно паркираних возила поред контејнера, у неким насељима, посебно на Топлој, комуналци не могу прићи камионима како би покупили отпад, казала је за РТХН Радмила Перовић из ДОО Чистоћа Херцег Нови:

Радмила Перовић

– У таквим случајевима камиони немају приступ контејнерима. Углавном је ријеч о  полуподземним контејнерима. Због непрописно паркираних возила, контејнере не могу да извуку да би се испразнили, а камиони не могу да приђу да би преузели отпад. У диспечерском центру Чистоће се евидентира, гдје се у којем тренутку камиони налазе, тако да је основни проблем у непрописном паркирању, а не да камион није дошао на одређену локацију, објашњава Перовић.

Случајеве непрописног паркираних возила поред контејнера, као и друге проблеме у раду, надлежни у Чистоћи пријављују Служби комуналне полиције и Служби за инспекцијске послове:

– Један од начина како да ријеше проблем јесте да постављају мање баријере, односно, чуњеве испред контејнерског мјеста, како би онемогућили несавјесне возаче да паркирају своја возила на јавној површини. Ми смо већ поставили већи дио тих чуњева, да се не би аутомобили примакли близу и да би могли приступити пражњењу контејнера. И дан је пуно да остану неиспражњени контејнери. Апелујемо на суграђане да прије него што оставе аутомобил поред контејнера, да размисле, да радници Чистоће неће моћи да приступе пражњењу контејнера, што може изазвати неугодности. Надамо се да ће убудуће бити мање оваквих случајева, навела је Перовић.

У случајевима гдје немају приступ, ангажује се и специјално возило „паук“.

Радници који раде на цистернама и одржавању су интензивирали активности на прању и дезинфекцији контејнера и мјеста на којима су постављени.

– Јуче су почели у Суторини и стигли су до Зеленике. Опраће све полуподземне контејнере. Обављају и редовну дезинфекцију контејнерских мјеста што се тиче обичних контејнера од 1,1  метар кубни, додаје она.

Радници Чистоће су у другој смјени камионима, око 15 часова пролазили главном градском саобраћајницом и сакупљали отпад поред контејнера, што је наишло на негодовање возача, због гужве у периоду када је најфреквентнији саобраћај:

– Од зграде Општине до Мељина то је представљао највећи проблем. Потрудили смо се да изађемо у сусрет суграђанима, тако да од прошле седмице камиони излазе у 13 умјесто у 15 часова. Надамо да ће бити мање гужве и да ће одвоз отпада са те дионице бити завршена,углавном, прије него што људи крену са посла кући, казала је Перовић.

Током туристичке сезоне радници Чистоће ће одвозити  комунални отпад  у три смјене и водиће рачуна да не буде у саобраћајном шпицу.

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here