Донијети сет мјера за уштеду електричне енергије, првенствено у јавном сектору

Премијер Дритан Абазовић на данашњој сједници Владе предложио је да Министарству капиталних инвестиција припреми сет мјера за уштеду електричне енергије првенствено у јавном сектору.

С обзиром на то да је енергетска јесен непредвидива и да константно расте цијена, Министарство капиталних инвестиција требало да припреми што прије предлог око уштеде електричне енергије, казао је премијер Дритан Абазовић. 

-Не говорим за приватна лица и за домаћинства, мада мислим да би било добро да се сви  одговорно понашамо , али требало би да будемо рационални када је у питању коришћење струје у јавном сектору кроз јавну расвјету и онога што Влада користи, казао је Абазовић. 

Тренутно грађани ЦГ плаћају цијену електричне енбергије која је 12 пута мања од оне коју држава плаћа за увоз, појаснио је Абазовић. 

-То доводи до гомилања губитака који треба да се надокнаде. Ако временски услови буду повољни и већи водостаји, онда би могли да окренемо точак и правдамо те минусе који су направљени током љета. С обзиром на то да цијена електричне енерергије вртроглаво расте мислим да је крајње примјерено да министарство донесе предлог за уштеду електричне енергије и да тај апел иде и према грађанима, казао је Абазовић. 

Из Министарства капиталних инвестиција саопштено је да је формирана комисија која ће данас бити верификована и бавити сетом мјера о уштеди електричне енергије.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here