Донаторска аукција за спортску медицинску опрему

У сриједу вече је у подгоричком “Hard Rock Cafe”-у  одржана друга аукција “реликвија”, познатих спортских реквизита у власништву југословенских  и црногорских репрезентиваца из ватерпола, одбојке, фудбала, кошарке од дреса суперстара “Даласа” Луке Дончића и црногорске NBA звијезде Николе Вучевића, преко носилаца фудбалске репрезентације и дресова “златних лавица”, до олимпијске заставе Црне Горе са Игара у Токију. На аукцији спортских реквизита, која је дио пројекта “Заједно до Париза 2024”, сакупљено је 7 700 еура.

-Донаторска аукција има за циљ набавку савремене медицинске опреме за рехабилитацију од спортских повреда, и није завршена. Сви заинтересовани могу послати донације на број рачуна 530-25989-34 до 10. маја, када је планирана куповина опреме, која ће бити спремна за употребу већ на Олимпијским играма у Паризу, саопштили су организатори – Црногорски олимпијски комитет и Ротари клуб Котор.

И са ове донаторске вечери је послата порука да је спорт изузетно моћно средство уједињавања, а један од учесника био је и селектор Ватерполо репрезентације Црне Горе Владимир Гојковић.

-Поздрављам акцију Ротари клуба Котор као и све колеге спортисте који су се одрекли својих увијек драгих ревизита који их посјећају на спортску каријеру, да би се продајом дресова или друге опреме скупила средства за нама толико потребну савремену медицинску опрему за рехабилитацију од спортских повреда, која недостаје како нама у ватерполу тако и у осталим спортовима. Још једном треба похвалити спремност чланова Ротари клуба Котор да се активно укључе у хуманитарне акције, а посебно за идеју да донаторском акцијом помогну медицинске спортске раднике да што прије добију неопходну опрему за рад, поручио је један од учесника аукције Владимир Гојковић.

На лицитацији су била 22 реквизита, а низом сличних акција до сада је прикупљено више од 20 000 еура.

Фото: Филип Рогановић

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here