ДОНАЦИЈА ВАКЦИНА ИЗ СРБИЈЕ СУТРА У ПОДГОРИЦИ

Вакцине против корона вируса стижу у Подгорицу сутра (сриједа, 17. фебруар), објавили су поједини медији  у  Црној Гори и Србији. Одобрени контигент ће премијерка Србије Ана Брнабић предати премијеру Здравку Кривокапићу, саопштио је потпредсједник Владе ЦГ Дритан Абазовић. Он је, како је информисао, разговарао са премијерком Брнабић и договорио све детаље донације. Абазовић је истакао да је овај хумани гест одличан увод у бољу билатералну сарадњу двије државе.

Министарка здравља Јелена Боровинић-Бојовић најавила је да ће из Србије у Црну Гору стићи први контигент и то 2.000 доза руске Спутњик В вакцине…

Како је рекла, још 2.000 доза исте вакцине ће, у договору са Србијом, стићи у наредним данима.

-Министарство здравља и Влада Црне Горе од почетка мандата воде више билатералних преговора како би добили вакцину и ставили под контролу ширење вируса. Први од тих преговора је онај који водимо са нашом пријатељском и сусједниом Србијом. Послије више разговора са мојим колегом Златибором Лончаром, као и потпредсједника Владе Дритана Абазовића са српском премијерком Аном Брнабић прве вакцине биће сјутра на подгоричком аеродрому – истакла је Боровинић-Бојовић.

Она се захвалила, како је рекла, братској и пријатељској Србији „која је препознала потребу и пружила руку нашој држави и свим нашим грађанима“.

Министарка здравља је додала и да Црна Гора сваки дан очекује и испоруку Спутњик В вакцине договорену са Русијом, а у наредном периоду очекује се и испорука кинеске вакцине Синофарм и вакцине Фајзер.

-Подсјећам да је вакцину против коронавируса Влада Црне Горе обезбиједила за само нешто више од два мјесеца. Здравље наших грађана је приоритет и тако ће остати и убудуће. Безбједна и ефикасна и квалитетна вакцина стиже у Црну Гору – поручила је Боровинић-Бојовић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here