Донација компјутера и радионица програмирања за штићенике Дјечијег дома “Младост”

За штићенике Дјечјег дома “Младост” из Бијеле хотел „Regent“ и компанија „Montenegro TLG Global“ недавно су организовали радионицу програмирања.

Радионицу, коју је одржала Ивана Јанковић, искусни педагог и професионалац IT индустрије са 18 година искуства у предавању информатике у приватним и државним школама, пратило је једанаесторо штићеника, углавном средњошколаца.

Циљ је био да им пруже почетна знања из програмирања, истакао је извршни директор „TLG Global“-а, Донован Либи.

-Уз заједничку донацију 11 компјутера, компанија „Montenegro TLG Global“, која је основала Школу програмирања „Coding Giants“ у Црној Гори, организовала је радионицу програмирања за дјецу без родитељског старања. Жељели смо да и дјеци у дому “Младост” омогућимо упознавање и стицање првих знања из програмирања. Тако су дјеца имала прилику да, упознајући се са програмским језицима и сами направе своју прву игрицу. Надам се да ће им искуство бити значајно и да ће можда неки од полазника радионице закорачити у свијет програмирања који даје велике могућности.

Развијање сарадње са Дјечјим домом „Младост“ је заједничка одговорност, поручила је директорица људских ресурса хотела „Regent“ Жана Зековић.

-Сарадњу Дјечијим домом из Бијеле развијамо даље са великим задовољством и у више праваца. Могућност реализације овог курса нас је посебно обрадовала јер желимо да дјеца стекну различите вјештине, критичку мисао и унаприједе вјештине унутар индустрије будућности. То схватамо као одговорност свих нас – сусједа ове институције, те се трудимо да сваке године одемо корак даље у развоју сарадње, навела је Зековић.

Већ пет година траје сарадња хотела „Regent“, „Adriatic Marinas“ и Дјечјег дома из Бијеле, у оквиру које су отворене могућности рада током љетњег распуста у хотелу „Regent“ и наутичком насељу „Porto Montenegro“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here