Дом здравља поднио пријаву против бившег директора и НН лица

Менаџмент Дома здравља Херцег Нови поднио је јуче пријаву Управи полиције против др Горана Комара и НН лица, због неправилности у финансијском пословању. Како наводе у саопштењу, након детаљног прегледа финансијске документације за претходни период, односно током рада др Горана Комара, уочене су неправилности због којих је пријава предата надлежним институцијама.

Управи полиције је, како наводе, по њиховом захтјеву за ургенцију, а везано за кривичну пријаву која се тиче Ковид вакцинације  и неправилности с тим у вези, достављена сва тражена документација, укључујући и налаз комисије Дома здравља, на даље поступање.

Како је раније за РТХН казао в.д. директора Дома здравља Алекса Ђекић, нови менаџмент херцегновског Дома здравља затекао је, из претходног периода, неријешен случај поднесених кривичних пријава против два медицинска техничара, који су оптужени, да су у вријеме епидемије коронавируса, наводно, фалсификовали ковид потврде о вакцинацији. Образована је интерна комисија Дома здравља, која ће, како је тада рекао, изаћи са ставом о том процесу и Управи полиције доставити сву документацију.

Основно државно тужилаштво у Херцег Новом, према писању Вијести, формирало је предмет поводом кривичне пријаве Управе полиције Центар безбједности Херцег Нови против два лица због кривичног дјела фалсификовање службене исправе из чл. 414 КЗ ЦГ. Поступак је у фази извиђаја.

РТХН је 11. јануара, упутио питања ОДТ у Херцег Новом али до данас нису стигли одговори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here