Дом здравља добио сагласност Владе за продају „Шкоде“

Влада Црне Горе, односно Министарство финансија, подржава одлуку директора ЈЗУ Дом здравља Херцег Нови, др Горана Комара за покретање поступка продаје моторног возила марке “Шкода“, чиме су створени услови за продају предметног возила.

У Предлогу за давање сагласности Владе достављена је Одлука директора Дома здравља, као и налаз и мишљење судског вјештака саобраћајне струке, мр Љубомир Б. Одаловић, дипл. инж. саобраћаја, који је обавио процјену возила.

Налаз вјештака указује да је моторно возило натпросјечне очуваности са исправним уређајима, без регистрованих оштећења и регистровано за употребу у јавном саобраћају до 16. априла 2023. године. Тип мотора возила је дизел, погонско гориво еуродизел, снага мотора 110 kW, запремина мотора 1968cm³, година производње 2019, број врата: 5, боја: црна металик, пређено километара: 36.338km, процијењена вриједност путничког аутомобила: 16.625,44 €, наведено је у Одлуци Владе.

Министарство здравља, с тим у вези, указује на изјаву директора установе да се аутомобил не користи у пуном капацитету, те да се продаје због рационализације, трошкова регистрације и одржавања.

Узимајући у обзир изјаву директора установе да се аутомобил не користи у пуном капацитету, те да се продаје због рационализације, трошкова регистрације и одржавања и да се исто не користи и паркирано је у гаражи установе, Министарство здравља наведени захтјев сматра оправданим.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here