ДОДИЈЕЉЕНЕ ДИПЛОМЕ СТУДЕНТИМА ФАКУЛТЕТА ЗА МЕНАЏМЕНТ

Студентима основних и постдипломских студија Факултета за менаџмет данас су додијељене дипломе. Тим поводом приређена је свечаност и испраћена девета генерација ове установе.

Декан факултета Ирена Петрушић захвала је студентима што су остарили снове и учинили живом визију овог факултета.

-Данас је за нас велики дан, кад наши студенти улазе у свијет професионалаца, мислим притоме на студенте основних студија. Ми ћемо вас испратити са жељом и надом да како смо ми били узори вама и ви будете узори неким будућим генерацијама

Факултет за менаџмент, посјетила је Петрушић, од својих почетака био другачији и  посебен

– Ми смо га оснажили и развили у сваком смислу, а имамо и планове за будућност. Осим што смо наставили партиципацију у пројектима и коорганизацију на међународном конференцијама у БИХ, РС, Хрватској интензивирали смо сарадњу са високошколским институцијама Кине, али и бројним другим из окружења. Изузетно смо поносни на сарадњу коју остварујемо са универзитетима из Русије и Општином ХН. Посебно смо поносни  што ћемо бити домаћини међународне конференције о постигнућима у науци и технологији  у мају наредне године.

Посебна пажња на факултету посвећена је академском кадру који су студентима увијек давали подршку и били вјетар у леђа за вријеме студирања, додала је Петрушић:

– Они чине највећу предност нашег факултета. На вашем будућем путу успјеха немојте заборавити ко су вам били професори и ментори. Факултет за менаџмент је име које у срцима носимо ми који радимо и ви који сте студирали. На вама је велика одговорност да слику о факултету презентујете најбоље што можете, а ми ћемо се са наше стране потрудити да увијек будете поносни на факултет који сте завршили, поручила је Петрушић.  

Продекан за наставу Никша Гргуревић честитао је студентима на успјеху и поручио да су стицањем дипломе прибавили улазницу у свијет знања, али то је само основа.

-Ваш лични успјех у животу и на послу ће зависити од ваше жеље да стичете пословне вјештине и да се континуирано едукујете и специјализујете за послове на којима будете ангажовани. Усвајањем теорије и праксе и њеном примјеном можете постати успјешни менаџери. Сваки други пут , који није пут знања траје кратко и даје лажни привид да идете у добром правцу. Знање је једини неограничени ресурс и што више будете учили више врата ће вам се у животу отворити, поручио је Гргуревић.

Студенткиња Валентина Вукићевић истакла је да је ће након завршених основних уписати и специјалистичке студије:

-Факултет за менаџмент ми је направио нови пут и омогућио запослење у једној од  највећих  корпорацији на пољу туризма и угоститељства One and only. Упис на специјалистичке студије биће ми одскочна даска у испуњењу животних циљева, казала је Вукићевић.

Ана Аџић која је завршила постдипломске студије захвалила је професорима и колегама и руководству факултета на огромном напору који су уложили, а посебно у доба пандемије на путу стицања диплома.

-Јако сам задовољна што сам била дио образовног процеса на Факултету за менаџмент. Свејсна сам да је ово само улазница у процес стицања нових знања и вјештина. Једино на такав начин можемо стварити и  мјењати свијет на боље и оно што данас радимо , сутра можемо радити још боље и квалитетније, казала је Аџић.

У деветој генарацији је 62 студената.  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here