Добра попуњеност новских хотела и у постсезони

Новски хотелијери биљеже успјешну туристичку сезону, и у наставку, такође, очекују  добру посјету гостију.

Да је ова сезона боља чак и од рекордне 2019. године сматра Јован Мићуновић, директор маркетинга Хотела „Lighthouse“ у Игалу, који је пун до 21. септембра.

Хотел Лајтхаус

-Након тога је негдје до прве половине октобра попуњеност на неких 50 – 60 %, након чега пада, као и сваке године. Могу рећи да смо презадовољни овом сезоном, ово нам је дефинитивно рекордна сезона, као што се и очекивало, боља чак и од 2019.  године. Видим да у граду има и оних који су се жалили на попуњеност чак у јуну и јулу, али то је индивидуално и мој је утисак да је сезона боља него иједна до сада, сматра Мићуновић.

Јован Мићуновић

Захваљујући дугогодишњим аранжманима са агенцијама у хотелу тренутно борави око 290 гостију.

-Ти аранжмани „пуно за празно“ са партнерима са којима радимо већ дужи низ година завршавају 21. септембра. Након тога имамо неке друге аранжмане, учеснике смотре фолклора, спортске екипе…То ће одржати попуњеност капацитета, након чега онда значајно пада у  другој половини октобра.

Хотел Лајтхаус неће затварати, већ имају најаве за Нову годину а, иако се неке групе враћају, посјета током зимске сезоне још није на нивоу прије короне.

-Као и последњих десетак година радићемо сигурно и нећемо уопште затварати хотел. Имамо већ најаве за Нову годину, то су традиционални партнери из Бугарске са којима радимо већ седам – осам, година заредом, у јануару и фебруару ће бити спортских екипа, тако да очекујемо солидну попуњеност. Тренд да свака година буде боља од претходне је нагло прекинут током короне, ту смо остали без неких аранжмана са групама са азијског тржишта којих је било доста, остајале су по једну ноћ у хотелу и смјењивале се сваки дан. Негдје у предсезони су се почели враћати, било је неколико група, међутим тај потпуни опоравак баш још се није десио када је у питању зимска сезона, оцијенио је Мићуновић.

Он истиче да ће програми за Нову годину и Празник мимозе довести велики број гостију са најзначајнијих тржишта.

-Похвално је што су Туристичка организација и Општина већ изашли са оквирним програмом и за Нову годину и за Празник мимозе. За очекивати је да ће концерт Горана Бреговића сигурно довести тих пар дана већи број људи са тржишта са којим ми традиционално сарађујемо. Такође, и за Дане мимозе се зна оквирни програм, крајем мјесеца крећу промоције када су у питању та наша најзначајнија тржишта са којих очекујемо највише гостију – Србија и Босна и Херцеговина. Ако  је судити по прошлој Мимози, када смо ми имали изузетну попуњеност, нема разлога да тако не буде ове и идуће године, очекује Мићуновић.

Ове године је тај програм још раније конципиран и објављен тако да вјерује да ће фебруар бити доста добро попуњен.

Након успјешне сезоне, добру попуњеност у постсезони биљежи и хотел Casa del Mare Mediterraneo Каменари:

Хотел Каза дел Маре Каменари

 

Хотели групације Каза дел Маре су добро попуњени. Гости су углавном са западног тржишта. Задовољство сезоном уз очекивање да ће тренд наставити и у овом периоду, исказала је Милена Милић из хотелске групације Каза дел Маре:

Милена Милић

– Планирано је доста догађаја и цјелокупног закупа хотела од Агенција са западног тржишта. Очекујемо добру попуњеност капацитета до краја октобра, уз за сада већ добре најаве. Надамо се да ће вријеме послужити и да ћемо ову туристичку сезону завршити онако како смо планирали, односно, како је и почела. Тренутно су хотели попуњени на нивоу 90 процената, а неки су и комплетно пуни са одређеним групама гостију, констатовала је Милић.

Генерално су задовољни туристичком сезоном:

– Најаве су биле добре и више од планираног је остварено буџета. Надамо се да ће и постезона, односно, овај дио што је преостао бити добар. У хотелима Каза дел Маре, заступљени су гости из Европске Уније, углавном, из Велике Британије, Француске, Њемачке. Осјетан је и повратак гостију са америчког тржишта, навела је Милић.

Подсјећамо, хотели који отварају сезонски почели су примати госте већ крајем марта, односно, почетком априла. Хотел Каза дел Маре у Каменарима, ради током цијеле године.

Након завршетка ове сезоне одмах почињу интензивније припреме и програме за новогодишње празнике, као и Празник мимозе.

 

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here