Добра динамика пријава за дјечији додатак до 18 година

У Центру за социјални рад у Херцег Новом у току је пријављивање за дјечији додатак, а до сада је поднесено око двије хиљаде захтјева. Рок за пријаве је до 30. септембра, с тим што постоји могућност накнадне пријаве.

У разговору за РТХН руководилац у Центру, Милан Бајчетић истиче да је динамика пријављивања јако добра и да очекују око 4,5 хиљада захтјева до краја пријавног рока, као и да је процедура једноставна.

Руководилац у Центру за социјални рад, Милан Бајчетић

– Довољно је да један од родитеља или старатеља дође са личним документом и матичним бројевима дјеце и супружника, како би те податке унијели, то траје свега пет минута, уколико је све у реду. Проблем могу бити адресе, које су мијењане. Систем тражи да буду усклађене, односно да родитељ подносилац захтјева и дјете буду пријављени на истој адреси – објашњава он.

У Центру за социјални рад очекивали су да ће током љетње сезоне бити мање пријава, а да ће у септембру доћи до гужви.

– Имали смо добар одзив. Можда током сепрембра буде нешто више посла, али ништа значајније него сад. Центар ради сваким радним даном, пријем странака је од 8 до 15 сати, а нама је радно вријеме до 18. Свакога дана радимо три сата дуже, а остаје неколико колега – наводи Бајчетић.

Уколико се током сепрембра драстично повећа број захтјева, у Центру ће увести радне суботе, како би изашли у сусрет грађанима.

Исплата дјечијег додатка за кориснике до 18 година за октобар почеће у новембру. Међутим, уколико неко од родитеља не стигне да поднесе пријаву, има могућност да то уради и након истека рока, с тим што ће обрачун кренути тек од новембра, односно прву исплату могу очекивати у децембру објаснио је Бајчетић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here