Добар одзив Цетињана на петицији за спас Института Игало, до сада скупљено преко пет хиљада потписа

(Фото: РТВ Цетиње)

Прикупљање потписа за спас Института “Др Симо Милошевић”, у оквиру кампање под називом “Сви заједно као један – Институт је свима вриједан“, коју спроводе Синдикална организација и Унија слободних синдиката, организовано је синоћ од 19 до 21 сат на Цетињу.

Током двочасовног сакупљања потписа у центру града сакупљено је више стотина потписа, јавља РТВ Цетиње.

Како је казао Марко Суботић из Уније слободних синдиката, кампања протиче по плану, а до сада је сакупљено преко 5.000 потписа.

– Цетиње је седма општина у којој је организовано потписивање петиције. Очекујемо да ће број потписа значајно расти када обиђемо општине Херцег Нови и Подгорицу. Циљ ове кампање је да се подсјете надлежни о каквој се установи ради, о каквом драгуљу који већ деценијама уназад рехабилитује и наше грађане и грађане региона и Европе. Унија слободних синдиката је покренула кампању почетком августа, заједно са синдикалном организацијом Института и Општином Херцег Нови у циљу очувања ове установе – рекао је Суботић.

Суботић је синоћ демантовао тврдње да ће радници обуставити рад уколико не приме још једну зараду, истакавши да ће Институт и наредних дана функционисати нормалним током.

Запослени у Институту примили су јуче једну, од три преостале зараде, из 330 хиљаде еура зарађених средстава по уговору са Фондом за здравствено осигурање.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here