Дневно и до 3,5 тоне отпада више него прошле године

Запослени у предузећу Чистоћа, током првих десет дана августа, свакодневно одвозе око 101 тону комуналног отпада. што је око 3,5 тоне дневно више у односу на исти период прошле године.

Херцегновска Чистоћа је током предсезоне одвезла 20 одсто више комуналног отпада у односу на исти период прошле године, а тај тренд је настављен и у августу, информише директор предузећа Милован Бендераћ.

– Током првих десет дана августа просјек је 101 тона отпада. То су заиста значајне количине. Велике су гужве у саобраћају, са неких локација морамо носити отпад више пута дневно, зато молимо грађане да нам не замјерају што изађемо на терен у 10:00 сати ујутро. На примјер код Солемара у Игалу, да би било чисто, морамо празнити контејнере четири пута дневно, казао је Бендераћ.

Притужбе грађана у претходном периоду односе се углавном на прање улица, за шта су потребне цистјерне са водом које су протеклих дана коришћене за гашење пожара.

– Успјели смо да ангажујемо једну приватну цистјерну и да, условно кажем, позајмимо једну цистјерну из Котора коју смо добили са пожаришта. Са те двије цистјерне и шест пуњења, прешли смо добар дио Игала – шеталиште од почетка на Игалу до тунела, као и главном улицом кроз град, од магистрале код бензинске у Игалу до кружног тока у Мељинама. Опрали смо и дио пута од Канли куле, поред манастира, до кружног тока.

Бендераћ истиче да радници Чистоће не посустају ни у тешким љетњим условима.

– Наши радници на јавним површинама као и у зони одвоза отпада, раде у двије смјене, тешки су услови и рад по оваквим врућинама је огроман напор. Имамо случајева и сунчанице и премора, међутим захваљујући њиховим изузетним напорима, успјевамо да одржимо чистоћу на високом нивоу, казао је Бендераћ.

Како најављује Бендераћ, у плану је и прање граничног прелаза Дебели бријег, гдје су се појавиле мрље од изливања уља.

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here