ЂУРОВИЋ У ПАРЛАМЕНТУ: ЗА НОВЉАНЕ И ТИВЋАНЕ РЕГРЕСИРАНА КАРТА ТРАЈЕКТОМ

Посланица Данијела Ђуровић данас је у Парламенту ЦГ питала министра Младена Бојанића у каквом правном статусу послује предузеће АД Поморски саобраћај које обавља услуге јавног превоза путника, возила и терета у овом тренутку, на основу којих концесија и уговора за обављање јавног превоза као и концесије уговора за коришћење оперативне обале која је у власништву државе. Министра Бојанића је питала такође и да ли сматра да ово правно лице има монополски положај по питању обављања јавног превоза на јединој трајектној линији у Црној Гори, Каменари – Лепетане.

Ђуровић је подсјетила да је још 2003. године је тада државно предузеће Поморски саобраћај склопило уговор са ЈП Морско добро за коришћење обале на период од 15 година.

-Годину касније, браћа Бан за које се зна да су у кумовским везама са садшњим предсједником државе, а у периоду потписивања уговора предсједником Владе, одлуком Савјета за приватизацију купују на берзи ово државно предузеће које је до тада било у већинском власништву Фонда ПИО. Тадашњим уговором Поморском саобраћају је дата гаранција да ће имати монополски положај осам година. Истекао је 2011. и од тада држава није омогућила услове да се било који други оператер по питању трајекта појави у ЦГ. Основни уговор по питању закупа морског добра је истекао 31. 12. 2018. године и тада је Влада дала зелено свијетло ЈП Морском добру да распише јавни позив за прикупљање понуда за закуп морског добра у Лепетанима и Каменарима са обавезом изградње новог пристаништа у Каменарима. Овај тендер није реализован већ је седам мјесеци касније, такође закључком Владе, дата сагласност на анекс основног уговора којим се продужава право закупа и уједно и обављање јавног превоза до дојеле концесије за обављање јавног превоза. Колико је познато, до данас се нису стекли услови за додјелу концесије нити закуп морског добра-рекла је Ђуровић.

Министар Бојанић је одговарајући на питање казао да Поморски саобраћај има монополски положај те да сматра да су Фонд ПИО, односно држава, направили грешку када је продао такво предузеће.

-То тумачим, најблаже речено, као лош пословни потез тадашње Владе и Савјета за приватизацију. Да ли је нешто било у позадини, можемо да сумњамо и вјерујем да ће се једног дана утврдити да ли су само погрешне одлуке или су биле неке друге ствари. Када је ријеч о уговору са Морским добром, јесте истекао, јесте закључком тадашње Владе продужен. Усвојен је нови Закон о сигурности поморске пловидбе који је ступио на снагу у августу 2020. у којем се први пут у Црној Гори прописују одредбе које се односе на превоз путника и ствари у унутрашњем поморском саобраћају. Дакле, према садашњем стању, све је привремено док не ступи на снагу закон. Тендер за додјелу концесије ће бити расписан током ове године, а до краја 2021. све бити завршено. Са дужном пажњом ћу се односити према овом проблему и министарство ће испратити тендер, под пуним тржишним условима имаће сви право да конкуришу, казао је Бојанић.

Посланица Ђуровић је казала да су браћа Бан купили 2004. године предузеће за милион, које је од 2013. до 2017. имало профит од преко 9 милиона еура.
Затражила је да Новљани и Тивћани имају регресирану односно нижу цијену возне карте трајектом. Поручила је и да је ревизија констатовала да нема адекватне податке промета предузећа Поморски саобраћај на основу којег обрачунава надокнаду.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here