Ђукановић: Заборавимо на разлике, ово је одсудна шанса Црне Горе да постане уређена европска држава


Предсједнички избори – Политички маркетинг

„Како нема човјека без мана, тако нема ни политике, ни власти без слабости. Када говоримо о томе да грађанска коалиција треба да се врати у владу након парламентарних избора, не мислим да треба да се враћамо са свим нашим особинама и у истим персоналним издањима. Не, ваљда смо у ових двије и по године неке лекције научили. Ваљда смо данас спремни да се одрекнемо својих слабости које јако добро и сами знамо, чак да нам на њих нико не указује. Али наше слабости нијесу биле овакве какве су показали људи који врше власт задње двије и по године. Јер ми никада нијесмо издали Црну Гору! То је озбиљна разлика и због тога не треба пристати на подметачине дежурних критизера свега и свачега“, поручио је Мило Ђукановић, предсједник ДПС-а и кандидат на предстојећим предсједничким изборима са јуче одржане трибине у Плаву.

„Зато сам убијеђен да смо спремни да након побједе у првом полувремену на предсједничким, и у другом на парламентарним изборима конституишемо озбиљну коалициону владу која ће наставити да Црну Гору води путем стабилности и европског просперитета“, казао је Ђукановић.

Како је рекао, календар могућег демократског расплета налаже: 19. март предсједнички избори – треба нам побједа.

„Побједа на предсједничким изборима, значи вјетар у једра за парламентарне изборе који слиједе. Треба нам влада која ће обновити стабилност, која ће дати нови темпо, или покренути нови темпо економског и демократског развоја Црне Горе, покренути Црну Гору на европском путу и довести је до циљу“, казао је Ђукановић.

Поручио је да ће та Влада свакако бити коалициона.

„Нема Црна Гора проблем са политичком културом и са политичким искуством функционисања коалиционе Владе. То је већ вишедеценијска пракса у Црној Гори, али је јако важно да та влада има поуздану кичму владине и државне политике. Ми у ових двије и по године нијесмо имали кичму, ми смо лелујали као лист на вјетру, приклањали се интересима других из окружења, приклањали се често интересима оних који су дефинитивно са лошим намјерама према Црној Гори“, рекао је Ђукановић обраћајући се присутнима у препуној сали Центра за културу у Плаву.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here