Ђукановић: Вратити се на пут динамичног економског развоја, отварати радна мјеста, створити услове да млади не иду 

Предсједнички избори – Политички маркетинг

Тренутак је у којем се мора подићи патриотски, грађански глас против намјере да се девастирају све вриједности савремене Црне Горе, казао је предсједнички кандидат ДПС Мило Ђукановић на побједничкој трибини у Улцињу.

– Зато сам ту и убијеђен сам да ћемо побједом на предсједничким изборима утријети пут за одличан изборни резултат на скоријим парламентарним изборима. Црна Гора се налази, пред озбиљном агресијом национализама из региона и изложена је опасности да њен грађански карактер и опстанак угрозе агресивни великодржавни пројекти из региона. Због тога су предсједнички избори прилика да станемо на пут тим ретроградним тенденцијама, казао је Ђукановић.

Ђукановић је говорио о лошој економској слици у држави у којој је данас нажалост мање радних мјеста него прије пар година, незапосленост је опет порасла и постаје кључни социјални проблем. Предочио је чињенице из новог задужења Владе Црне Горе по којој је, због раста Еурибор-а, задужење за само један дан веће за 55 000 еура.

 – То је најбоља слика умијећа тј. неумијећа актуелне Владе која без икаквог обзира арчи црногорска добро, буџет, пореске приходе свих грађана да би купила још који дан своје власти, незнавени, власт која само служи њима да би и даље задржавали илузију о својој тобожњој вриједности, а нипошто не служи Црној Гори зато што они не служе Црној Гори. Они су нажалост од првог до посљедњег дана на власти показали да су најбиједнији слугани туђих интереса и политика оних држава које не желе добро Црној Гори, истиче Ђукановић.

Позвао је младе у Црној Гори да „одбране оно што су старије генерације створиле 21. маја 2006. године“ те да се сви заједно заложе да Црну Гору „врате на пут динамичног економског развоја, паметно искористе ресурсе на одржив начин, створе услове да се људи запосле и остану или се врате у Црну Гору.

– Потребно је да све то уоквиримо политиком која ће нас довести до чланства у Европској унији. Желим и то да подијелим са вама – апсолутно сам убијеђен да ће Црна Гора током мог сљедећег предсједничког мандата постати чланица Европске уније, што је завршни корак оне визије коју смо представили грађанима Црне Горе и на којој смо вриједно и успјешно радили, рекао је Ђукановић и позвао Улцињанке и Улцињане на историјску одговорност према изазовима са којима се Црна Гора данас суочава, те изразио да вјерује да ће сви бити тамо гдје треба 19. марта.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here