Ђукановић: Предстојећи избори нису питање партијског опредијељивања, него односа према држави и будућности

Предсједнички избори – Политички маркетинг

„Предстојећи предсједнички избори нису питање партијског опредијељивања, него нашег односа према држави, будућности и одговорности пред потомством. Овдје се нема право на пасивност, већ се мора чврсто преузети одговорност, мобилисати свакога кога можемо и тек онда немам никакву дилему да ћемо се 19. марта заједно радовати још једној великој и важној побједи европске Црне Горе”, поручио је са трибине у Тивту предсједник ДПС и предсједнички кандидат те партије Мило Ђукановић.

Ђукановић је обраћање искористио да подсјети на неке од резултата од обнове независности.

“Направили смо прекретнички подухват у односу на читаву историју, гдје смо били загледани на Исток. Казали смо  – ми  желимо да будемо, не само дио европске географије, већ дио европске културе и то јесмо, али желимо да будемо и дио вриједносног система Европе. Први етапни циљ на том путу смо, такође, остварили – Црна Гора је ушла у НАТО”, рекао је Ђукановић.

Предсједник истиче да  за разлику од тог периода о ком је говорио, данас, двије и по године касније, више не говоримо о развоју државе, већ о тешком страдању које је Црна Гора доживјела.

„Наши конкуренти који тренутно чине владајућу коалицију су наступили као ослободиоци Црне Горе, а нажалост, умјесто тога добили смо потпуно паралисане институције државе ”, започео је тај дио свог говора Ђукановић.

 Предсједник је казао да је уништен здравствени систем, и да то посебно погађа болеснике и људе старије доби. Ђукановић је рекао да се не зна која је влада гора, да ли она апостола која је била заправо влада вјерских фанатика који су управљали државом по налозима једне вјерске заједнице у Црној Гори, или ова друга која, како каже, има своју идеологију, а то је трајање на власти пошто – пото. Он каже да је то опасност која се озбиљно населила у Црној Гори и коју морамо што брже елиминисати да бисмо сачували реалну шансу за бољи живот нашега потомства.

При крају излагања још једном је поновио да је шанса за побиједу врло реална.

“Црној Гори је потребан одговоран домаћин, а то је  влада. Црној Гори је потребна опет једна компетентна подразумијевајући коалициона, мултиетничка, проевропска влада која ће наставити да одлучно брани све оно што су тековине нашег историјског и савременог развоја, наше слободарство, наш антифашизам, наш грађански карактер и наш међунационални, међувјерски и међукултурни склад ”, закључио је предсједник ДПС Мило Ђукановић.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here