Ђокић: Откривање починилаца који шаљу пријетеће мејлове приоритет Управе полиције

Одјељење безбједности Херцег Нови у сарадњи са Одсјеком за високотехнолошки криминал, Одсјеком за антидиверзиону заштиту Управе полиције и представницима Интерпола, активно ради на проналажењу лица која стоје иза дојава о бомбама у херцегновским школама.

Како је на конференцији за новинаре информисао начелник Одјељења безбједности Херцег Нови,Слободан Ђокић, приоритет је заштита дјеце превентивним дјеловањем и обиласцима свих школа.

-Након сваке пријаве, полиција изађе на терен у најкраћем року. У свега пар минута ми смо у школама у циљу проналаска евентуално неке направе. Обавимо одмах евакуацију дјеце, наставника, особља, како би преузели контролу у своје руке, казао је Ђокић.

Након обиласка школа и утврђивања да је ријеч о лажним дојавама, припадници полиције обавјештавају колеге у Одсјеку за високотехнолошки криминал.

-Ја сам увјерен да ће као и до сада сваки пут открити овог починиоца. Та проблематика је сложена, они се труде и има неких помака. Надам се да ћемо врло брзо ријешити овај проблем у Херцег Новом. Са сличних мејлова или исте платформе, осим у Херцег Новом, стижу пријетеће поруке и у Котору, казао је Ђокић.

Рјешавање случаја о лажним дојавама је приоритет, како Одјељењу безбједности Херцег Нови, тако и Сектору за сузбијање криминала, увјерава Ђокић.

– Позвали смо Одсјек који се бави антидиверзионом заштитом која је изашла на лице мјеста са својим специјалним возилима и 10 службеника који се баве откривањем евентуално постављених експлозивних направа. Они су јуче санама обавили  детаљан преглед Средње школе. Они имали технику која је веома добра и са службеним псима утврдили да је Средња школа „Иван Горан Ковачић“ потпуно безбиједна и да је дојава лажна, казао је Ђокић.

Поред тога, припадници полиције чували су током протекле ноћи зграду школског центра, а након почетка наставе, остали су у близини школе. Иако су, како наводи Ђокић, знали да је данашња пријава лажна, поступили су у складу са протоколом и евакуисали све школе које су добиле мејлове пријетеће садржине.

Ђокић очекује да ће Одсјек за високотехнолошки криминал врло брзо открити починица ових кривичних дјела, које су узнемирла јавност у Херцег Новом, Котору али и цијелој Црној Гори.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here