Ђекић првостепеном пресудом условно кажњен на годину

Неправоснажном пресудом Основног суда у Херцег Новом, након данас одржаног главног претреса, предсједница суда судија Весна Газдић, огласила је кривим окривљеног Алексу Ђекића, бившег директора Дома здравља Херцег Нови, због кривичног дјела Повреда права на подношење правног средства из чл. 177 ст. 2 у вези ст. 1 КЗ ЦГ.

Како је саопштено из Службе за односе са јавношћу Основног суда у Херцег Новом, Газдић је сходно проведеним доказима у поступку, мишљења да је окривљени извршио кривично дјело које му је оптужбом ОДТ ХН стављено на терет. Изречена је условна осуда којом је утврђено да окривљени у року од једне године не смије извршити ново кривично дјело, у супротном биће упућен на издржавање казне затвора у трајању од три мјесеца.

Окривљени је оглашен кривим јер је запосленој у херцегновском Дому здравља Тамари Ђучић онемогућио да поднесе приговор, тачније да се приговор заведе, иако је оштећена за то имала правни интерес, чиме је оштећена за немогућност подношења правног лијека. Суђењу је присуствовао велики број запослених Дома здравља, и достављено је преко 100 потписа подршке запослених.

На изречену пресуду незадовољна страна има право жалбе, те ће коначну оцјену дати Виши суд у Подгорици, саопштили су из Основног суда у Херцег Новом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here