„Дјечија трка радости“ окупила преко 500 херцегновских основаца

У оквиру програма поводом Дана града, данас је на Шкверу одржана Дјечија Трка радости, која је окупила преко 500 ученика основних школа од 1. до 5. разреда.

Сунчани октобарски дан на Шкверу био је још ведрији и веселији, уз око 500 основаца, који су учестовали у Трци радости од Војничких Бања до Шквера. Међу ученицима од није било побједника, јер је једини задатак био претрчати ову дионицу. Успјех је био награђен громким аплаузом, навијањем и додјелом захвалница за учешће, казала је Олга Пејовић испред Секретаријат за културу и образовање.

-Посебну захвалност дугујемо школама, свим наставницима и наравно њиховим родитељима који су у оволиком броју дошли да подрже трку. Ова манифестација полако постаје традиција и надамо се да ће већ од наредне године бити и више учесника, казала је Пејовић.

Све је прошло у најбољем реду, уз задовољство и успјех свих, рекао је Лука Чупић, Триатлон клуба Херцег Нови.

-Посматрао сам данас тркаче из прве руке и могу рећи да има брзе и талентоване дјеце. Уз рад могли би кроз коју годину да буду добри спортисти и у триатлону, али и у пливању, атлетици и тако даље, сматра Чупић.

Организатори трке су Секретаријат за културу и образовање, Триатлон клуб Херцег Нови и градска Туристичка организација.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here