Дјечија радост испунила нови вртић на Савини

Дуго се чекао овај тренутак да се дјечија граја и кораци зачују кроз нови објекат ЈПУ Наша радост на Савини! Нову школску годину малишани и васпитачи започели су данас у сређеном вртићу, направљеном баш према њиховим потребама.

Још увијек се чека нови намјештај, али до тог тренутка, креативне и маштовите васпитачице и управа вртића средили су дјечије собе тако да се на сваком кораку осјећа љубав и радост.

Колико само љубави за сву дјецу станује у срцу васпитачица које су јутрос с осмјехом дочекале свако дијете, загрлиле их, обрисале по коју сузицу ако је било… Родитељи нису крили задовољство.

– Цијело љето смо причали о новом вртићу и једва дочекали овај тренутак. Заиста је прелијепо, толико простора, казала је једна мама.

– И ја сам ишао у вртић на Савини, а сада моја дјеца иду у нови сређен. Баш смо задовољни, додаје један тата.

Његов синчић каже добацује да једва чека да види другаре и васпитачице и да му се у новом вртићу баш све свиђа.

Вртић на Савини затворен је крајем априла 2016. године након пада надстрешнице са једног дијела објекта. Потом су слиједили испитивање стабилности и санација терена, па потпуна реконструкција објекта. Сада је то модеран вртић, капацитета за 250 предшколаца – по три јасличне и вртићке групе. Извођач за унутрашње и спољашње опремање вртића је одабран и недавно је обишао објекат, а ускоро треба и да отпочне посао за који има рок 72 дана.

Јутрос су почеле са радом и остале васпитне јединице ЈПУ Наша радост у Игалу, на Топлој, у Зеленици и Бијелој, а сваки улаз у вртић је украшен.

Са директорицом ЈПУ Наша радост Тамаром Живановић рауговарала је у Новском јутру колегиница Слађана Рашо.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here