Ђаци-путници тиватске средње школе од 1. октобра у првој смјени

Ученици I разреда – електротехничар за развој мобилних и веб апликација у Средњој мјешовитој школи „Младост“ у Тивту од 1. октобра похађаће наставу у првој смјени јер ће до тада бити адаптирана школска библиотека и претворена у учионицу.  Ту информацију јуче су добили родитељи ученика који су на почетку  школске године бојкотовали наставу због одлуке руководства школе да наставу похађају у послијеподневној смјени за коју немају организован превоз, а већина ученика је из Будве, Херцег Новог, Котора и Рисна.

Неопходно је набавити школске клупе, столице и 30 лаптопова које ће обезбиједити Министарство просвјете. Током септембра ђаци овог одељења наставу ће похађати у међусмјени од 11 сати, а од октобра и за њих ће часови почињати у 7:30.

Подсјећамо,  ученици су бојкотовали наставу три дана јер приликом уписа нису информисани да ће наставу похађати поподне те  самим тим да неће имати обезбијеђен превоз. Након дописа Министарству просвјете и састанка Школског одбора у проширеном саставу начелно је постигнут договор да тиватска локална самоуправа уступи простор у старој згради Општине али се од тог предлога одустало наредног дана ради безбједности ученика јер се објекат налази у близини саобраћајнице и кружног тока. 

Адаптација школске библиотеке за сада је рјешење којим ће управа школе да задовољи потребе ученика и омогући им наставу у првој смјени а тиме и редован превоз као што имају остали ученици –путници.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here