Ђаци Музичке школе свирком заведрили кишан дан

Ученици Школе за основнo музичко образовање Херцег Нови су претходне вечери приредили још један сјајан наступ у Павиљону Градске музике у Старом граду, у оквиру иницијативе коју су покренуле двије градске установе. Наступ је привукао многобројну публику упркос лошим временским приликама.

Иако је дан био кишан и тмуран, у Павиљону је било ведро, весело и распјевано, истиче капелница Градске музике, Валентина Кулиновић.

Капелница Градске музике, Валентина Кулиновић

– Мислила сам да ће због временских услова бити мала посјета, међутим било је баш пуно, неки су морали и да стоје. Ово је био други концерт, а следећи већ сада могу да најавим. Наступ смо договорили за 21. децембар. То ће бити први концерт у низу наших новогодишњих активности – наводи она.

У наставку обољежавања новогодишњих празника, како додаје, Новљане очекују и наступи оркестра Градске музике, као и премијерни наступ малих мажоретки.

Репертоар је синоћ био разноврсан, прича капелница Кулиновић, а као и за претходни концерт бирали су га ученици и професори Музичке школе.

–  Не мијешам се у избор репертоара. Наш иницијални договор био је да имамо разноврсне инструменте и да публици у нашем граду, и дјеци која долазе на концерте, покажемо да постоји велики избор музичких инструмената у нашој Музичкој школи. Посебно ме радује што ће дјечак који је свирао добош доћи на пробу и придружиће се нашем ансамблу – казала је Кулиновић.

Координаторка за најмлађе мажоретке, чији је ансамбл оформљен у октобру, Андера Кујачић прича за РТХН како је радити са дјевојчицама тог узраста.

Координаторка у мажорет ансамблу, Андреа Кујачић

– Јако је лијепо и пријатно радити са њима, јер оне очекују нешто посебно. Радују се том премијерном наступу који ће бити 30. dецембра, тако да тренутно припремамо кореографије, са којима ће се оне представити, а које су у складу са њиховим годинама. То неће бити ништа тешко – казала je она.

У ансаблу је тренутно 44 дјевојчице продјељене у двије групе, од шест и седам година, као и од осам, девет и десет. Тако ће бити подјељене и на првом наступу, објаснила је Кујачић.

У припреми је новогодишњи концерт на ком ће наступити оркестар Градске музике, као и ученици и професори Школе за основно музичко образовање Херцег Нови.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here