Директори школа реаговали по упутству полиције, дјеца брзо напустила објекте

Управе школа и наставно особље мирно су јутрос одреаговали након што су пристигле дојаве да су у њиховим објектима постављене експлозивне направе. Нису уносили панику, али свакако да је она била присутна. Како су нам појаснили руководиоци установа, поступали су сходно инструкцијама које су им саопштене на састанку са начелником Центра безбједности Предрагом Жижићем, почетком мјесеца.

У ОШ „Илија Кишић“ дојава је примљена прије 8:00 сати када настава почиње, па дјеца још нису била у школи, казала је за РТХН Снежана Мирковић, директорица школе.

– Обавјестила сам дежурног инспектора који је већ за то знао, домара и дежурне наставнике како би без панике извели ако је које дијете већ ушло у школу. Патрола и дежурни инспектор су одмах прегледали школу. Руководили смо се препорукама које смо добили 4. априла на састанку са начелником Предрагом Жижићем. Од тада, сваког јутра провјеравамо и двориште и просторије и заиста ништа није упућивало на то. Надамо се да ће утврдити да је све у реду и да ћемо сутра наставити са наставом, казала је Мирковић.

Да је све у реду, потврдила је РТХН и директорица ОШ „Орјенски батаљон“ Наташа Франић. Како је казала и у овој школи је настава од 8:00 сати и све је урађено по прописима које су добили из Управе полиције.

– Све је у реду, сва дјеца су упућена кућама, а припадници полиције ће истражити и преузети даље мјере безбједности, казала је директорица Франић.

У најбројнијој Основној школи „Дашо Павичић“, школско звонце оглашава почетак часа у 7:30, али су одмах по дојави реаговали и евакисали ученике, казала је за РТХН директорица Татјана Крстајић.

– Припадници ЦБ су обишли објекат, нису нашли ништа на шта је указано у мејлу који смо јутрос добили. Све је у реду, дјеца су код куће, нема наставе у другој смјени по препоруци ресорног министрства, казала је Крстајић.

И у Основној школи „Милан Вуковић“ реаговали су сходно препорукама које су добили тако да није било мјеста паници, потврдила је за РТХН директорица Маре Вујиновић.

 – Ништа није пронађено у школи. Лично сам је закључала јуче у 16:30, а јутрос смо домар и ја обишли школу, није било разбијених прозора нити обијених брава. Тренутно смо у објекту само полицијски службеници и ја, казала је Вујновић.

Згог актуелне ситуације, ресорно министарство је препоручило ЈПУ „Наша радост“ да прекине данашњи рад и дјецу упути кућама.

Након што су новске основне школе упозорене да постоји могућност да су постављене бомбе у објектима, мејл исте садржине  стигао је и управи СМШ „Иван Горан Ковачић“. Детаљније прочитајте ОВДЈЕ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here