Директор Поште ЦГ у званичној посјети Општини: снажнијом сарадњом до ефикасније услуге грађанима

Предсједник Општине Херцег Нови, Стеван Катић са сарадницима, одржao je радни састанак са извршним директором Поште Црне Горе, Јосипом Ђурашковићем и руководиоцем регионалног центра Пошта Херцег Нови, Љубомиром Одаловићем на којем је разговарано о санацији платоа и фасаде објекта у Игалу, као и могућности повећања броја пословница у Херцег Новом.

Општина Херцег Нови има добру и квалитетну сарадњу са управом Поште Црне Горе, како на државном тако и на локалном нивоу, истакао је предсједник Катић.

-Један од закључака састанка је да се сагледа могућност уређења објекта и платоа испред пословнице у Игалу. Плато ће бити саниран и поплочан кроз пројекат реконструкције шеталишта Обале Николе Ковачевића, на шта смо чекали годинама. Такође, договорено је да се преко наше Агенције за изградњу и развој града заједнички уреди фасада објекта која је дуги низ година представљала проблем за безбједност пјешака и објекта. Посао би требао бити завршен у току ове године, а изглед објекта уклопљен у лијеп, нови амбијент које ће Игало имати, истакао је предсједник Катић.

Додао је да је веома захвалан због отварања поштанске пословнице на Подима, чиме је олакшано функционисање мјештана тог дијела града и истакао да се нада да ће слично урадити у још неким херцегновским мјесним заједницама.

Извршни директор Поште ЦГ, Јосип Ђурашковић истакао је да су у оквиру Регионалног центра Херцег Нови издвојили одређена средства како би напокон почело уређење пословница у које се није улагало годинама, можда и деценијама.

-Кренули смо озбиљно, имали веома конструктиван састанак са челницима Општине без које не можемо јер администрација углавном представља проблем и преплићу се надлежности. Фасада Поште у Игалу је у веома лошем стању, а за њену санацију потребна је и сагласност станара и Поште, али се надам да то неће бити препрека. Расположени смо да учествујемо у санацији и када се заврши реконструкција шеталишта и уређење платоа, да све буде сређено и у медитеранском духу. На састанку смо договорили да се нађе и рјешење паркинг простора за Регионални центар гдје имамо велики проблем, нарочито током љета, када због других возила, доставна поштанска не могу прићи, казао је Ђурашковић.

Након састанка, обишли су пословницу и радове на платоу у Игалу, а у делегацији су били и потпредсједници Општине, Мирко Мустур и Милош Коњевић, директор Агенције за изградњу и развој града Александар Ковачевић са сарадницима и предсједник МЗ Игало Зоран Савковић.

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here