Дигитализацијом катастра до сагласности за изградњу у року од 48 сати

Минстар просторног планирања, урбанизма и државне имовине Јанко Одовић састао се њемачким абасадором Петером Фелтеном којег је упознао са плановима министарства, посебно истичући дигитализацију катастра непокретности.

На тај начин ће се повећати ажурност података, смањити административне процедуре за измјену и упис података у регистре, биће лакше доступни грађанима и инвеститорима, а погодностима које ће бити дио  Закона о легализацији бесправно изграђених објеката биће коначно стављена тачка на дивљу градњу, казао је Одовић.

-Крајњи циљ ових измјена је могућност да грађани и инвеститори добију сагласност за изградњу у року од 48 сати. Овим активностима Црна Гора ће постати привлачна дестинација озбиљним инвеститорима, усљед повећања степена правне сигурности, као и поузданости података садржаних у јавним регистрима. Ове активности ће такође у великој мјери допринијети транспарентности у области имовине јавних функционера, чиме ћемо дати велики допринос у борби против корупције, поручио је министар.

Амбасадор Фелтен изразио је задовољство најављеним пројектима Министарства просторног планирања, урбанизма и државне, истакавши да га посебно радује “бусинесс фриендлy” приступ Владе. Тим поводом најавио је скори долазак групе њемачких инвеститора и представника њемачких компанија у Црну Гору.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here