ДФ Херцег Нови: Потписан Анекс коалиционог споразума

Представници партија које чине коалициону власт у Херцег Новом потписали су Анекс коалиционог споразума, чији је дио 15 мјесеци након избора, званично и Новска листа. Власт у Херцег Новом од 7. маја 2021. чине „Ни лијево, ни десно, правац Нови“, (Демократе и Група грађана Нови побјеђује) „За будућност Херцег Новог и Боке“ (ДФ, СНП и Радничка партија), „Црно на бијело-Може бокешки“ (Ура, Бокешки форум, Бокобран и Цивис) и „Права Црна Гора – слобода у нашим рукама“ – (Права ЦГ и Група грађана Глас за наш Нови). Новска листа је подржала коалициону власт али потпис на споразум стављен је тек ових дана.

Тим поводом саопштењем су се огласили из ДФ-а.

-Стабилност и функционалност локалне самоуправе мора да почива на међусобном уважавању и отвореној комуникацији између свих политичких чинилаца власти. Цијенећи значај претходно наведеног, обавјештавамо грађане да је потписан Анекс коалиционог споразума. Овим су отклоњене све недоумице и често недобронамјерна тумачења око учешћа Новске листе у вршењу власти.

Потписаним Анексом споразума Новска листа добија и политичку функцију у извршној власти. Искрено нас радује чињеница да су сви представници политичких субјеката који су потписали првобитни Коалициони споразум, као и представник Новске листе,  потписали Анекс коалиционог споразума.  Истичемо да су представници Новске листе и до сада били активно укључени у рад извршних органа власти, као и  одбора директора јавних предузећа.

Показали смо  способност и спремност да превазиђемо изазове и разлике у циљу постизања дугорочнe стабилности те стварања услова да посвећеним радом  и стремљењима унаприједимо услове живота наших суграђана.

Херцег Нови и Новљани заслужују одговорну власт која ће радити искључиво у њиховом интересу, наведено је у саопштењу Демократског фронта Херцег Нови.                                 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here