Дежурни инспектори на услузи грађанима и у празничним данима

Током предстојећих празника грађани ће бити у могућности да ступе у контакт са неким од дежурних тржишних инспектора како би пријавили евентуална кршења законских прописа, обавјештавају из Управе за инспекцијске послове.

Подсјећају све привредне субјекте, који се баве трговином на велико и трговином на мало, да је пред нама Празник рада, па су празнични, односно нерадни дани недеља 1., понедељак 2. и уторак  3. мај.

– Грађани се могу обратити и позивом на кол центар 080 555 555 гдје ће дежурати службеници до 12 сати, а након тога пријаву могу оставити и нашој аутоматској секретарици а исту ће службеници прослиједити на даљу надлежност већ сљедећег дана – наводе у саошптењу из Управе за инспекцијске послове.

Законом о унутрашњој трговини забрањен је рад трговинама током празничних дана, а као изузетак за које ова забрана рада не важи наведене су апотеке; специјализоване продавнице или киосци за продају хлеба, пекарских производа и колача, цвијећа, сувенира, штампе, средстава за заштиту биља или погребне опреме; бензинске станице и продавнице за трговину на мало у оквиру бензинских станица; пијаце; штандови – тезге, витрине и аутомати изван пијаца и покретне продавнице; продавнице, киосци и аутомати смјештеним унутар затворених подручја аутобуских и жељезничких станица, аеродрома и лука; штандови и киосци у којима се продају робе за вријеме одржавања приредби, фестивала и манифестација, сајмова и за вријеме јавног приказивања кинематографских дјела; складишта за трговину на велико.

Из Управе упозоравају и апелују на све привредне субјекте, на које се односи прописано ограничење, да поштују предметну обавезу, како не би дошли у ситуацију да орган надзора надлежан за примјену прописа – Управа за инспекцијске послове преко тржишних инспектора предузима прописане управне мјере и радње и изриче новчане казне.

У свако доба грађани се могу обратити дежурним тржишним инспекторима који ће поступати без одлагања и о томе обавијестити главног мјесног инспектора.

Контакт телефони дежурних тржишних инспектора:

  • 068 808 875
  • 068 808 873
  • 067 260 644

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here