Данијели Ђоновић награда Видовданска ријеч

Наша колегиница, новинарка и уредница Новског поподнева РТХН, Данијела Ђоновић, добитница је Видовданске ријечи, награде Удружења књижевника Црне Горе. Жири у образложењу наводи да су емисије колегинице Ђоновић „свеобухватна слика  културних и књижевних збивања, посебно оних аутора који су на књижевној маргини“.

У жирију за додјелу Видовданских награда Трибине „Ријеч“ УКЦГ  били су: Милица Краљ, предсједница, Миленко Јовић, прошлогодишњи добитник Видовданске повеље, Саша Јеврић, добитник Видовданске ријечи и Предраг Шћепановић, протојереј и намјесник подгоричко-даниловградски, а њихова одлука је била једногласна.

Данијела Ђоновић, новинарка је Радио телевизије Херцег Нови и уредница емисије „Новско поподне“, дописница је породичног магазина „Грација“, а током своје каријере сарађивала је са бројним медијским кућама и била аутор и водитељ различитих емисија међу којима су и „Призма“ и „Забиљежено у пролазу“, бројних биографских одредница, репортажа и емисија из културе, а водитељка је и промотерка различитих културних програма у Херцег Новом.

Фото: Данијела Ђоновић, уредница емисије Новско поподне РТХН

– Њене емисије из културе не представљају само увид у локални миље, у дешавања из ужег завичајног окружења, већ су свеобухватна слика  културних и књижевних збивања, посебно оних аутора који су на књижевној маргини, наводи жири у образложењу.

Видовданску повељу УКЦГ, за чување традиционалног, културног, православног и слободарског насљеђа, добили су Војислав Војо  Караџић – пјесник, професор и преводилац  за руски језик; Божо Вучић Божан – пјесник; Слободан Милић – пјесник, антологичар, прозаиста, есејиста и преводилац; Трипко Драганић – пјесник; Милојка Бандука Јововић – прозаиста; Миљан Николић – пјесник, књижевни критичар, есејиста и рокер.

Награду Видовданска ријеч добили су: Горан Ћетковић – новинар, пјесник, аналитичар; као и портали ИН4С, Српске новине, Српски радио, портал Митрополије црногорско-приморске.

Додјељене су и Видовданске захвалнице.

Колегиници Данијели Ђоновић и осталим лауреатима, честитамо признања!

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here