Данас почиње електронски упис у вртиће

Електронски упис дјеце у јавне и приватне предшколске установе за школску 2024/25. годину почиње данас, 23. маја и трајаће до 15. јуна, саопштено је из Министарства просвјете, науке и иновација.

Ово се односи на дјецу која се по први пут уписују у установу или дјецу која су током претходне школске била исписана из вртића.

За дјецу која су претходне године похађала програме предшколског васпитања и образовања родитељи само потписују уговор са Управом вртића, за шта ће датум накнадно бити објављен.

Електронски упис у предшколске установе обавља се преко портала www.upisi.edu.me што родитељима и старатељима знатно олакшава процедуру уписа.

Процедура изискује само уношење матичног броја дјетета, чиме се из базе података повлаче остали потребни подаци као што је извод из матичне књиге рођених, потврда центара за социјални рад и друга документа.

Детаљно упутство за електронски упис доступно је на сљедећем линку.

Портал ће бити доступан до 15. јуна, 24 сата дневно.

Уколико родитељ или старатељ није у могућности да дијете упише електронски, свакако постоји могућност уписа у предшколској установи.

Министарство просвјете, науке и иновација наставља да ради на подизању свијести о важности предшколског васпитања и образовања и да тежи циљу што већег обухвата дјеце предшколским образовањем.

Такође, Министарство активно ради на рјешавању проблема пребукираности вртића, нарочито у Подгорици и на приморју, као и на стварању бољих услова у установама кроз предстојећу набавку новог намјештаја.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here