Дабовић поправио свој рекорд на Новогодишњо трци у Портоновом

Рекордан број учесника и нови рекорд стазе обиљежили су „Portonovi New Year’s Run 2024“, трку одржану у уторак у празничној атмосфери овог луксузног ризорта, у организацији Триатлон клуба Херцег Нови.

Друго издање ове спортско-туристичке манифестације окупило је чак 139 тркача из региона, али и из Русије, Украјине, Турске и Мексика, а побједници у апсолутној категорији су члан подгоричког АК “Спарта”, Новљанин Жељко Дабовић, и Ксенија Ражнатовић из Подгорице. 

Дабовић, који је и прошле године био најбржи (16:16), стазу од 5 км сада је истрчао је за 16 минута и девет секунди и поставио нови рекорд Новогодишње трке.  Као другопласирани завршио је Рустам Мендубаев из ТК “Будва” (16:38), док је трећи био Марко Каваја из цетињског ТК “Ловћен” (17:08).

У женској конкуренцији је тријумфовала Подгоричанка Ксенија Ражнатовић са временом 21 минут и четири секунде, што је 22. резултат у генералном пласману. Друго мјесто освојила је Мирјана Раденовић из Херцег Новог (21:20), а треће Петра Раичевић из Тивта (23:15).

 

Оцјенујући манифестацију на којој је и прошле године тријумфовао, Жељко Дабовић је казао да, иако има само пет километара, стаза уопште није наивна.

-Има доста успона и то је отежвало такмичарима да брже стигну до циља и да је савладају. Са друге стране, сам амбијент све нас је мотивисао да остваримо своје најбоље резултате. Имам доста истрчаних трка, али ово је једна од најљепших, изузетно је лијепа, добро организована, са публиком дуж цијеле стазе, рекао је након  нове побједе у “Портоновом” Дабовић.

Сви учесници су добили финишерске медаље, а дипломе су уручене најбољима у категоријама: до 19, од 20 до 29, од 30 до 39, од 40 до 49, од 50 до 59 година у мушкој и женској конкуренцији.

Главном догађају претходила је дјечија трка, која је окупила 77 малишана узраста од двије до 13 година, који су трчали ревијално на 200, 400 и 800 м. Сви су освојили медаље за учешће, и добили поклоне од Дједа мраза.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here