Дабовић побједник 64. Међународне атлетске трке „Трофеј Подгорице 2022″

Поводом дана ослобођења Подгорице – 19. децембра јуче је у главном граду одржана 64. атлетска улична трка „Ослобођење Подгорице – меморијал Велиша Мугоша“ на којој је наступило преко 400 такмичара Црне Горе, Србије и Русије, Украјне, Хрватске. Трка је организована на кружној стази на брду Горица, под покровитељством Секретеријата за културу и спорт Подгорице уз подршку АСЦГ, а у техничкој организацији АТК Подгорички маратон.

Наступили су атлетичари из свих атлетских клубова Црне Горе и ученици основних и средњих школа са подручја Главног града. Одржане су трке у категоријама пионира, јуниора, сениора, рекреативаца, припадника војске, полиције и три катерогорије ветерана. Првих пет такмичара у главним тркама сениора и сениорки добили су новчане награде.

У главној трци код сениора на 5 000 м тријумфовао је Новљанин Жељко Дабовић, члан АК Спарта Подгорица, испред другопласираног Марка Каваје, АК Ловћен Цетиње, док је трећепласирани био Миљан Кукулићић, члан АК Зета 2012.

Код жена у трци на 3.000 м побједила је Слађана Пејовић, АК Никшић, другопласирана Елзана Губеринић, АК Орион Улцињ и трећепласирана Рада Миладиновић, АК Подгорички маратон.

– Временски услови су били идеални, сунчано и лијепо врјеме тако да смо имали прилику да присуствујемо празнику трчања у главном граду. Тријумфом на овој трци заокружио сам успјешан низ поставши првак Црне Горе у скоро свим дисциплинама на средњим и дугим пругама, за мене идеалан завтршетак атлетске сезоне и велика мотивација за наставак каријере, гдје му 2023. очекују многобројне клупске и репрезетативне обавезе, истакао је Дабовић.

Главна трка, носи име меморијал Велиша Мугоша, у знак сјећања на једног од најбољих црногорских атлетичара, власника једног европског и 11 југословенских рекорда.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here