Да ли је санација клизишта магистрале узроковала оштећења на оближњим кућама?

Због санације клизишта на Топлој напукао је потпорни зид једне породичне куће, а евидентна су оштећења на тераси и степеништу, тврде власници. Са друге стране, извођач радова, фирма Брив констракшн, тврди да се кућа ове породице налази ван зоне извођења радова, те да су пукотине настале прије почетка радова.

Дуже од мјесец траје санација изнад цркве Светог Спаса на Топлој. Тешка механизација и опсежни радови на терену који клизи, по тврдњи Славке Миљевић, узрок су пуцања потпорних зидова на кући која се налази наспрам градилишта.

Славка Миљевић

– Нико се од извођача радова и оних који су одговорни није удостојио да дође и разговара са нама, да се договоримо шта и како да урадимо. Њихови телефони су недступни – тврди она.

Породица Миљевић је за рјешавање проблема мирним путем, те траже састанак са извођачем.

– Највише смо изреволтирани што нам се нико од њих није јавио. Мислим да би основи ред био да се лично обрате, да дођу да поразговарају са нама или да нам дају нешто написмено – сматра Славка Миљевић.

Вд начелника Службе за инспекцијексе послове, Дарко Класић истиче да су сачинили записник, те да је евидентирано чињенично стање.

ВД начелника Службе за инспекцијексе послове, Дарко Класић

– Породица је упућена да је овдје ријеч о судској надлежности и ангажовању судског вјештака, односно да ли је до пукотина и оштећења дошло усљед извођења радова – објашњава он.

Извођач радова, фирма Брив констракшн тврди да се зона радова завршава са линијом извођења ригола са горње стране магистралног пута.

Због нове нивелације саобраћајнице, како објашњавају, биће санирана сва оштећења без обзира да ли су настала у току извођења радова или не. Наводе да се кућа породице Миљевић налази ван зоне извођења радова, те да су пукотине на зиду настале прије почетка радова.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here