Цртање, презентација и позитивна енергија ХСФ на Шкверу

Енглески стрип цртач Мајк Колинс  (Mike Collins)  и писац са каријером чији почеци сежу у 1980-те представио се публици у Херцег Новом. Већ као млад радио је за Марвел и ДЦ комик (Marvel , DC comics). Одржао је данас Mастерклас (Stoaryboarding Masterclass) на Шкверу у ресто бару Јадран. Претходно је одржана његова изложба у оквиру 16. Херцегновског стрип фестивала.

Mајк Колинс

Kолинс  је цртач  ликова који су кодификовали глобалну поп културу – Supermena, Batmena, Flasha, Wonder Woman, Spiderman, Judge Dredd. Жеља му је да и други цртају и на тај начин заправо испричају своју причу.

Мајк Колинс за РТХН прича да је други пут на овом фестивалу у Херцег Новом .

– Ријеч је о чудесном фестивалу. Када сам добио позив да будем као специјални гост на Фестивалу био сам веома срећан. Мој посао је да испиришем младе људе да раде овај посао, поручио је Колинс.

У наставку дана у оквиру ХСФ-а  одржава се цртање на мајицама, берза стрипа, Предавање: „НФТ стрипови” –  Ендрју Скот (Andrew Scott), те Презентација: Гостујући фестивали.

Синоћ су у оквиру ХСФ  на  Kанли кули одржали концерт: Kанда, Kоџа и Небојша, један од најважнијих бендова који из Србије. Овај београдски алтернативни бенд је прошле године напунио тридесет година постојања и издао нови албум.

Вечерас од 21:00 – 01:00 Ресто Бар „Јадран“  ХСФ партy и   Kонцерт групе „Почени Шкафи“ (Словенија).

Програм ХСФ за понедјељак, 5. септембар:

Од 11:00 до 17:00 часова планиран је програм у Портоновом, Марина сквер (Marina square).

Сутра вече од 21 час у Портоновом, Марина скверу биће уприлићен ХСФ парти – Bunt Rock „Empathy soul project“ ; Концерт  „GIFT – David Bowie tribute“. 

Слиједе програми ХСФ у Тивту, на Луштици, амфитеатру Дворане Парк и клубу Пиплс.

ХСФ ће трајати до сриједе, 7. септембра.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here