Црна Гора рутински против Швајцарске

Женска кошаркашка репрезентација Црне Горе, рутински је вечерас у Спортском центру у Игалу одрадила другу утакмицу првог прозора квалификација за Европско првенство против репрезентације Швајцарске 85:61 ( 13:12, 18:12 25:25, 19:15).

Гошће ни једном нијесу водиле, а озбиљни отпор пружиле су само у првој четвртини. Осталих 30 минута игре била је потпуна доминација дјевојака селекторке Јелене
Шкеровић.

За новску публику која је прилично попунила гледалиште дворане у Игалу интересатан је био наступ дјевојака које су каријеру започеле у Херцег Новом.

Највише су пружиле: Јелена Вучетић (11 поена), Јована Пашић (9). Нешто слаби учинак је имала Дана Живковић (4) а први пут за репрезентацију Црне Горе вечерас су заиграле Јелена Булаић,  Сања Акшам које се нијесу уписале у стријелце али су замјениле успјешно искусније саиграчице у националном дресу.

Остали стријелци за репрезентацију Црне Горе су: Зорана Радоњић 13, Божица Мујовић 11, Маја Биговић са 10 поена, Давис Ремер 8, Шћепановић 7, Лековић и Јовановић по 6.

Код Швајцарске, Евита Хермињард је постигла 15, Лин Шварц 11 поена.

Црна Гора је у првом колу побиједила селекцију БиХ у Сарајеву са 91:70. У другој утакмици групе Луксембург је побиједио селекцију БиХ са 77:64, па је јасно да ће се Црна Гора и Луксембург борити за прво мјесто, односно пласман на шампионат Европе.

Репрезентација Црне Горе квалификације наставља у новембру 2024. године, када ће одмјерити снаге са селекцијом Луксембурга у гостима, односно са селекцијом Босне и Херцеговине на свом паркету.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here