Црна Гора представљена као “Драгуљ Јадрана“ у аустралијанском магазину

Црна Гора представљена је као атрактивна дестинација на осам страница у једном од најутицајнијих аустралијанских магазина који је специјализован за путовања “Luxury Travel“.

Чланак под називом “Драгуљ Јадрана“, који потписује новинарка Белинда Креиги (Belinda Craigie) резултат је студијске посјете Националне туристичке организације Црне Горе и представља значајан корак ка унапређењу међународне видљивости и промоцији Црне Горе међу аустралијанском публиком.

Са импресивним фотографијама Бококоторског залива и сјевера наше земље, овај чланак нуди читаоцима увид у многе аспекте туристичке понуде Црне Горе, с посебним фокусом на природне љепоте, културу и одличне хотелске капацитете.

Белинда Креиги истиче да је апсолутно одушевљена Црном Гором и да је врло тешко описати пејзаже који никога не могу оставити равнодушним.

-За црногорске прејзаже ниједан епитет не може бити претјеран. Високе планине које се сусрећу са блиставим Јадранским морем буде осјећај страхопоштовања. Херцег Нови, Тиват и Котор препуни су дивних мјеста, историје, културе, али посједују и одличну луксузну понуду, наводи Креиги.

У чланку се истиче да је пут до Котора преко Његуша један од путева који пружа најљепши призор.

– Импозантне кречњачке планине скоро изгледају као да су насликане: њихови мекани, прашкасти тонови су у супротности са њиховим грубим формацијама и мирном водом залива. Видим локалце како сједе испред кафиц́а на риви, и размишљам да би то могло бити једно од највеличанственијих мјеста на свијету на којем можете пијуцкати јутарњу кафу, наводи се у чланку.

Осврћући се на богато културно насљеђе Црне Горе, ауторка пише да богата историја чини дестинацију атрактивном и јединственом.

-Историја, древна и модерна, имала је огроман утицај на архитектуру, културу и традицију – чинећи је фасцинантном на сваком кораку, закључила је она.

Магазин “Luxury Travel” је основан 2000. године и представља најстарији часопис у Аустралији посвећен луксузним путовањима. Са преко 10 000 читалаца по штампаном издању, “Luxury Travel” представља један од утицајнијих магазина из области путовања у Аустралији.

Поред НТО ЦГ, подршку у организацији посјете дале су и локалне туристичке организације Херцег Новог, Котора и Тивта, хотели One&Only Portonovi, Blue Kotor Bay и Regent Porto Montenegro.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here