Црна Гора петерцима до полуфинала

wpolo.me

Послије велике борбе и тек након извођења петераца, кадетска (У16) ватерполо репрезентација Црне Горе побиједила је првог фаворита првенства, репрезентацију Шпаније, резултатом 14:13 (2:2, 2:3, 3:2, 0:0, 7:6).

Током цијеле утакмице водила се рововска борба, изабраници Миодрага Мировића су повели 2:0, Шпанци изједначили па повели 3:2. Tрећа дионица припала је Данилу Ступару и саиграчима. У посљедњих осам минута није било голова, те се пришло извођењуу петераца, гдје је такође виђена права драма и послије првих пет шутева, резултат је био 4:4. У јунака утакмице прерасли су голман Милош Вукашиновић, који је у посљедњој серији зауставио два шута Шпанаца, а Данило Ступар донио полуфинале и наставак борбе репрезентације Црне Горе за медаљу

Стрелци за Црну Гору су били: Срђан Јановић четири, Страхиња Гојковић и Данило Ступар по три, Тадија Матијашевић, Милош Милинић, Андрија Рогановић, Драшко Самарџић по гол.

Најефикаснији у саставу Шпаније били су Томас Пероне са пет, односно Данијел Дијаз и Урнаи Лема са по два гола.

Сутра у полуфиналу, репрезентација Црне Горе игра са бољим из дуела Грчка Хрватска. За фаворита важи репрезентација Грчке, али све је неизвјесно и Црна Гора има двије прилике да стигне до медаље.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here