Црна Гора на насловници једног од најчитанијих туристичких магазина у Француској – „GEO“

Као резултат студијске посјете француског новинара коју је подржала Национална туристичка организација Црне Горе, природне љепоте и богата културно историјска баштина наше земље су представљени у француском магазину „GEO“.

На 30 страница и насловници једног од најчитанијих туристичких магазина на тржишту Француске – „GEO“, који броји преко милион читалаца на мјесечном нивоу, Црна Гора се истиче као дестинација која има разноврсну понуду. Од обале Јадранског мора и средњовјековних градова Бококоторског залива, преко нетакнутих планинских пејзажа и авантуристичких активности на сјеверу, до историјског шарма Цетиња, наша земља је представљена као земља која има много тога да понуди својим посјетиоцима.

У чланку је описана јединствена црногорска обала и кристално чисто море, као и приморска мјеста попут Котора, Тивта и Херцег Новог који нуде савршену комбинацију историјског насљеђа, модерних садржаја и природних љепота.

-Бококоторски залив, познат по својим средњовјековним градовима, величанственим црквама и импресивним старим зидинама, сматра се једним од најљепших залива на свијету. Не чуди што овај бајковити залив привлачи толики број посјетилаца из свих крајева свијета, који долазе да би уживали у његовим чарима и открили све тајне које скрива, наводи се у чланку.

Истиче се да сјеверни дио Црне Горе одликује се својим нетакнутим планинским пејзажима и богатом природом. Национални паркови, попут Дурмитора, пружају посјетиоцима прилику за авантуристичке активности као што су планинарење, скијање и рафтинг, а посебно мјесто у чланку заузима Цетиње, град за који пише да очарава посјетиоце богатом историјом и културним знаменитостима.

Очекује се да ће промовисање Црне Горе као туристичке дестинације у овом престижном француском медију, унаприједити имиџ наше земље и привући туристе да посјете нашу земљу.

Поред НТО ЦГ, подршку у организацији ове студијске посјете дале су и локалне туристичке организације Цетиња, Жабљака и Котора, наводе из Националне туристичке организације Црне Горе.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here