„Ајкуле“ у Лос Анђелесу имају све услове за одличне припреме

Ватерполо репрезентација Црне Горе наставила је припреме за наступ на Олимпијским играма у Паризу. Одрадили су прве тренинге у Лос Анђелесу, у склопу заједничких припрема са селекцијом САД, са којом ће одиграти и двије званичне контролне утакмице.

Према ријечима селектора Владимира Гојковића, имају изванредне услове за рад.

-Имамо два базена на располагању, теретану. Селектор САД је направио план рада, који нам одговара. Имамо велики број сати у базену и у пратећим садржајима. Сваког јутра тренираћемо у једном дијелу сами, а у другом са америчком селекцијом, имаћемо и неколико тренинг мечева, казао је Гојковић.

Два званична меча су заказана – први је у ноћи између 12. и 13. јуна од четири сата иза поноћи по нашем времену у Лос Анђелесу, а друга у ноћи између 14. и 15. јуна од три сата иза поноћи по нашем времену у Сан Дијегу.

На припремама у Лос Анђелесу тренутно су Дејан Лазовић, Канстантин Аверка, Аљоша Мачић, Владо Попадић, Стефан Видовић, Ђуро Радовић, Владан Спаић, Душан Матковић, Василије Радовић, Петар Тешановић, Марко Мршић, Јован Вујовић, Дарко Ђуровић, Богдан Ђурђић, Мартин Гардашевић, Данило Радовић, Андрија Кораћ и Димитрије Обрадовић.

-Још чекамо да се потпуно опораве Ђуро Радовић и Владан Спаић, које још не користимо у игри. Вјерујем да ће наредне седмице бити потпуно спремни, казао је Гојковић.

Због обавеза у клубовима на америчким припремама нису Мирослав Перковић и Душан Банићевић, док се на ширем списку кандидата за наступ на Олимпијским играма налазе Лука Муришић, Урош Вучуровић, Ђорђије Станојевић, Илија Радовић и Лазар Андрић.

Како је казао капитен Петар Тешановић имали су напорну сезону

-Са националним тимом имали смо и свјетско и европско првенство, уз обавезе у клубовима. Сада су пред нама нови изазови, спремамо се тренутно у Америци, гдје имамо све услове за добар рад и припреме. Иза нас је и дуго путовање, али смо се брзо аклиматизовали и спремни смо да на прави начин искористимо ових десетак дана, рекао је Тешановић.

“Ајкуле” ће на олимпијском турниру у Паризу играти у групи А, у којој су Хрватска, Италија, Грчка, САД и Румунија. У групи Б су Србија, Шпанија, Мађарска, Аустралија, Јапан и Француска. Четири најбоље екипе из двије групе пласираће се у четвртфинале.

Олимпијске игре одржавају се од 26. јула до 11. августа.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here