Цјелодневна манифестација “Срце бира Драгољуба” у недељу, 18. јуна 

У Херцег Новом ће недјеља, 18. јун бити дан посвећен Драгољубу Ђуричићу, суграђанину и легендарном бубњару који нас је напустио у марту 2021.

Једнодневна манифестација „Срце бира Драгољуба“, почеће у 10:00 часова ревијалном трком у организацији Триатлон клуба Херцег Нови, испред куће у којој је живио Драгољуб, у близини аутобуске станице, а завршиће се у градској луци, гдје ће наступити „Еxодуси“, „Low voltage“, ученици Музичке школе, као и дјеца ЈПУ “Наша радост”.

На тврђави Форте Маре биће одржан концерт легендарне групе „Леб и сол“, чијим су успјесима посебно допринијели Драгољубови ритмови. Почетак је у 21:00 сат, а цијена улазнице је 10 еура.

Прије концерта, у 19:00 часова планирана је трибина под називом „Драгољубово срце“, на којој ће чланови састава “Леб и сол”, Рамбо Амадеус и други умјетници, говорити о Драгољубу Ђуричићу, као умјетнику, легендарном бубњару, али и као човјеку који је несебично помагао многе људе, квалитетне умјетничке и друштвене пројекте.

Иницијатор за организацију овог догађаја је млада Новљанка и новинарка Викторија Самарџић, а подршку су пружили Секретаријат за културу и образовање Општине Херцег Нови, ЈУК Херцег фест и градске Туристичке организације.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here