ЧИСТОЋА: НАБАВЉЕНА 44 ПОЛУПОДЗЕМНА КОНТЕЈНЕРА

Херцегновско передузеће „Чистоћа“ набавило је 44 полуподземна контејнера, на основу уговора који Општина Херцег Нови потписала са фиромом „Баранка“ .

Два контејнера која су раније стигла су постављена у Зеленици. Поставка нових који су тренутно у Сервисној зони биће наредних дана у сарадњи са Секретаријатом за комуналне дјелатности, екологију и енергетску ефикасност, казао је в.д. директора чистоће Василије Сеферовић:

-Ми смо задовољни како тече реализација овог пројекта. Потребно је још да се подигне свијест грађана како би се квалитетније одвајала сува и мокра фракција. Тако би и нама била лакша селекција комуналног и отпада за рециклажу.

Из капиталног буџета Општине обезбиједили су још један камион за одвоз комуналног отпада:

-Прије мјесец почела је процедура набавке камиона који се користи за одвоз комуналног отпада на привремену депонију Тисове греде. Ми посједујемо један такав и са овим смо заокружили одвоз отпада са Рециклажног центра до привремене депоније, казао је Сеферовић.

Пројекат набавке и уградње полуподземних контејнера финансирала је Општина Херцег Нови, а највећи број уграђен је прошле године.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here