ЧИШЋЕЊЕ ВИШЕ ЛОКАЛИТЕТА У ОКВИРУ АКЦИЈЕ ХЕРЦЕГ НОВИ НАЈЧИСТИЈИ ГРАД

Радници предузећа „Чистоћа“ наставили су реализацију акције „Херцег Нови, најчистији град“ , а данас чисте плаже испод Титове виле и у Бијелој и локалитет испод споменика Безметковић на Савини.

Обилна киша и јако југо који су захватили Општину Херцег Нови прошле седмице нанијели су у приобалном дијелу велике количине разног отпада. Према ријечима директора Чистоће Милована Бендераћа данас чисте три локалитета, међу којима су и плаже које имају закупце.-Ове акције нису дио редовних активности нашег предузећа. Уз чишћење плажа испод Титове виле у току су још двије акције. Једна је у зони морског добра у Бијелој и друга на Савини на локалитету код споменика Безметковић гдје се ради акција екстремног чишћења испод споменика на локалитету који се спушта 50 метара до наредне улице, казао је Бендераћ.

Подсјетио је да са предузећем Морско добро имају уговор о чишћењу и одвозу комуналног отпада са незакупљених плажа.

-Имамо стални контакт са њима и људи који су овлашћени од Морског добра су присутни у овим нашим активностима. У последњих годину унаприједили смо сарадњу са Морским добром и очекујем њихово веће учешће у набавци опреме за зону морског добра као и техничке опреме за одвоз комуналног отпада, рекао је Бендераћ.

И наредних дана радници новског комуналног предузећа чистиће локације у зони морског добра. Бендераћ је подсјетио да су претходне недеље очистили просторе око граничних прелаза Ситница, Кобила и Дебели бријег гдје су такође биле велике количине отпада.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here