Четвртина мало за побједу „Јадрана“

Ватерполисти херцегновског „Јадрана“ поражени су у последњој утакмици првог дијела Регионалне ватерполо лиге – група запад. Од шампиона Црне Горе бољи су били ватерполисти дубровачког „Југа“ који су на Шкверу побједили 9:8 (2:0, 4:3, 2:2 и 1:3).

Одличном пресинг игром „Југ“ је у већем дијелу сусрета био бољи тим. „Јадран“ је тек у 11. минуту постигао први гол, за шта је кривац голман Тони Попадић, који је у првом полувремену нанизао седам одбрана, укључујући и петерац Данила Радовића. „Југ“ је имао предност и од четири гола (7:3, 8:4).

Новљани су се тргнули у последњој четвртини, када су добрим одбранама Дарка Ђуровића и головима Данила Ступара, и два Данила Радовића, у самом финишу  смањили предност на гол разлике (7:8) и имали шансу за изједначење. Међутим, у последњем нападу од осам секунди морао је шутирати голман Ђуровић, који је био непрецизан.

Стријелци за „Јадран“: Данило Радовић и Иван Нагајев 2, Лазар Вукићевић, Димитри Холод и Данило Ступар по 1.

Стријелци за „Југ“: Фрањо Лазић и Маро Јоковић по 3, Бурић 2 и Даубе 1.

По завршетку сусрета 7. кола у групи знаће се да ли ће „Јадран“ у наставку првенства играти у суботу са „Југом“ у Дубровнику, или са „Јадраном“ Сплит .

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here