ЧЕТИРИ АСИСТЕНТА ЗА НВО „СУНЧЕВ ЗРАК”

Илустрација

Удружењу дјеце и омладине са посебним потребама „Сунчев зрак” одобрена су четири персонална асистента који ће радити са дјецом до марта, до када траје овај јавни рад, казао је за РТХН Веско Берат, предсједник удружења.

Како је објаснио ради се о веома важној подршци дјеци и родитељима која су окупљена у “Сунчевом зраку”.

– Желим да се захвалим Заводу за запошљавање Црне Горе и Заводу за запошљавање у Херцег Новом који су нам омогућили да на четири мјесеца ангажујемо четири персонална асистента која раде са дјецом из нашег удружења. Овај јавни рад је почео 1. новембра и трајаће до 1. марта. Њихово присуство и помоћ су веома значајни за дјецу, олакшавају свакодневни рад са њима, пружају подршку и родитељима, а дјеци додатну пажњу која им је заиста потребна, казао је Берат.

Епидемиолошка ситуација условила је да асистенти раде са дјецом у кућним условима, објашњава Берат.

– Премда је било замишљено да раде у просторијама удружења, због заштите здравља дјеце у овом периоду епидемије, одлучили смо да асистенти раде са дјецом у кућним условима, казао је Берат.

Како истиче, значило би им да у наредном периоду рад са асистентима траје дуже.

– То би нам такође много значило, да програм дуже траје и када бисмо могли да ангажујемо макар још два асистента. То би било, да кажем, оптимално за број дјеце који је у нашем удружењу, казао је Берат.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here